Gastenboek

Als je het leuk vindt om een bericht achter te laten kun je dat hieronder doen!


53 reacties

 1. Wat een leuke site. ook ik heb onlangs een optimus interlink aangeschaft. Echter tussen dac pre en eind versterker. Ik kom van een nano 208 xlr naar de opimus xlr. En ik deel volledig je conclusies. Met name in het sub laag viel me direct op. Ik draai echter met een dubbele cayenne van purecable per luidspreker. De master heb ik ook uitgeprobeerd en die geeft meer rust. Maar door de enkele bedrading mis ik een hoop ruimtelijke informatie.

  • Bedankt voor het compliment Alex!

   De Optimus serie is zeker heel erg fraai.
   Ik draai zelf niet met biwire, kan op de huidige HRS22 niet eens, daar heb ik enkele aansluiting op laten zetten van zeer hoge kwaliteit en dat werkt erg fraai.
   Voorheen wel eens geluisterd met dubbele bekabeling maar dat bracht toentertijd niet veel hier.

   Gr. René

 2. Hallo Rene,

  Ben ook bezig met gentooplayer.
  Vraagje. Ik heb een mail gestuurd naar gentoplayers met een key.
  Hoe lang duurde het bij jou voor je een mail retour ontving?

  Groet, Lourens

  • Hoi Lourens,
   Leuk dat je het ook gaat gebruiken/testen.
   Ik had dezelfde dag een trail key. Later de definitieve key (na donatie) volgens mij ook op dezelfde dag.
   Hoe lang wacht je al?

   Gr. René

 3. Top site Rene, zeer informatief en gewoon heel leuk om te lezen!

  Gr Roy

 4. Ik kwam op zoek naar info over de Lapp Öhlflex Classic 110 kabel hier terecht. Fascinerend informatief en een goede reminder dat ik de wapenwedloop met mijzelf, die audiofielie heet, maar moet besparen.
  Blij blijven luisteren met de interlinks van RUconnected.

 5. Need help!!

  Ik zag een artikel over de M33. Deze hebben we aangesloten vandaag maar de BluOs app vindt geen speler.
  Alles is bedraad aangesloten?
  Hebben jullie suggesties wat te doen?
  Zou een reactie enorm waarderen!

  Dank je wel

  Marisa

  • Hoi Marisa,
   Oei, dat is een lastige. Als ie op hetzelfde netwerk zit aangesloten als waar BluOs op draait, zou de M33 natuurlijk zo gedetecteerd moeten worden. Hiervandaan is het onmogelijk om te zeggen waarom het niet gezien wordt.
   Kijk nog eens goed na of de M33 op het juiste en hetzelfde netwerk is aangesloten, controleer of alle netwerkstekkers er goed ingeklikt zitten.
   Gr. René

 6. Hoi Rene,

  Leuke website. Leuk om je hele avontuur zo te lezen. Mijn avontuur staat wat dat betreft nog in zijn kinderschoenen. Ik heb sinds een jaar een set van Dali Oberon 7 + NAD C328. Maar wauw! Wat is goed geluid een verrijking voor mijn leven.

  Ook bedankt voor een aantal van je luistertips. Als ik nu even bij mijn vrienden wil pochen over mijn speakers laat ik ze vaak Turner’s Ship horen. Audiofiel of niet, ze werden er allemaal toch even stil van. Het geluid van dat nummer is zo ruimtelijk, dat je bijna zou denken dat je naar een surround set aan het luisteren bent.

  Ik lees in je versterker avontuur ook dat je sinds kort alles hebt opgesplitst in voor-, eindversterking en zelfs monoblokken.

  Ik ben wat dat betreft een behoorlijke leek, dus misschien een domme vraag maar: Krijg je door het opsplitsen van je geluidssignaal door al deze verschillende apparaten niet juist meer vervorming?

  Vriendelijke groet,
  Tijs

  • Hoi Tijs,
   Dank je voor de complimenten en leuk dat je de muziek tips gebruikt 🙂

   Losse voor- en eindversterker heb ik sinds 2018 en inderdaad nu ook mono blokken.
   Meer componenten kàn ook inderdaad meer onheil in de vorm van vervorming of zo betekenen en je hebt ook nog een keer meer kabelverbindingen tussen de apparaten. Maar de apparatuur welke hier staat heeft zéér lage vervormingscijfers, zeker de Holo Audio apparatuur, dus dat is geen probleem. Voordeel van verschillende apparaten is dat deze ontworpen kunnen worden voor specifiek het doel waar ze voor gaan worden gebruikt. Als je teveel apparaten gaat combineren on één, dan kan dat voordeel verloren gaan.
   En met de extra kabels tussen de apparaten kun je nog een klein beetje finetunen qua klank, voor mij ook een voordeel.

   Gr. René

 7. Top reviews, door jouw website ben ik bij Magna hifi terecht gekomen en heb ik de HE-1 en de Master 3 gekocht.
  Als streamer gebruik ik de Pioneer N70AE
  Samen met een Tidal MQA abbo klinkt dat geweldig.
  Geloof niet dat deze set nog ooit verdwijnt.
  Misschien de N70-AE als Audio-GD ooit met een streamer komt die internet radio en MQA heeft.

  • Hoi Eric,
   Je hebt een prachtset opgebouwd, top!
   Dat “nooit meer verdwijnen” heb ik ook al een aantal keer in mijn audioleven geroepen, de werkelijkheid bleek anders dus dat roep ik niet meer ?

 8. Really enjoyed reading your reviews of the Holo Audio May L2 (both the trial & your personal units). It is very obvious you are in this for the music as I am and not just to chase the next best thing. I wonder that you have not experimented with upsampling and filters from HQPlayer when you now possess such a fine NOS DAC. I would like to thank you also for the very interesting selection of music which you recommend in your reviews, this will be a gift that keeps giving long after I leave your site.
  Cheers
  Roy

  • Thanks for the compliment Roy! I did try upsampling through Roon, but that gave varying results.
   It remains a fascinating hobby with all different facets. But in the end it is indeed about the music.
   Kind regards,
   René

 9. Hoi Rene

  Wat leuk om deze site zomaar tegen te komen en te lezen dat er meer mensen met dezelfde passie zijn en dit graag willen delen.

  Ook leuk om te lezen is dat je bekend bent met Purecable….mijn buurman om de hoek!

  Mogelijk een leuke tip om in te verdiepen: twaron hair + de wonderringen van Leo uit Velp

  • Hoi Hans, dank voor je bericht! Leuk dat je Koen kent, aardig kerel met mooie producten 🙂

   Twaron Hair heb ik al eerder van gehoord ja. Alleen mijn luidsprekers zijn het resultaat van veel onderzoek en werk door de bouwer, dus daar ga ik niet verder aan sleutelen.
   Die wonderringen kon ik niet zo snel iets over vinden, maar als dat net zo iets is als de blokjes hout die je her en der in de kamer moet zetten (wonderwood dacht ik dat die heten) haak ik wel een beetje af ben ik bang.
   Gr. René

   • Beste René

    Voor wonderwood loop ik elke dag met mijn hondjes in het bos ?

    Het is voor onder je apparatuur te zetten.
    Ik ben typisch iemand die geen technische achtergrond heeft en alles op het oor beoordeeld.
    In mijn geval werkten de verwonder-ringen van Leobus erg goed.

 10. beste Rene,

  leuke site heb je,interessant om je audio avonturen te lezen,we komen elkaar vast tegen op de komende audioshow in het az stadion,voor mij is het ook thuis wedstrijd ik woon in Heiloo.

  groet,
  Frank

 11. hallo René

  mooie site !

  Age

 12. Martijn Visscher

  Hi René,

  Leuke site!! En leuke beschrijving van de componenten die je in de loop van de tijd verzameld. Hier staat inmiddels ook al een stapeltje met kabels, voorversterker, eindversterker, geïntegreerde versterkers, streamers en ga zo maar door.
  Ik ken niet alle merken die je noemt, maar enkele wel (Accuphase / Cambridge / Marantz). Hou je dus ook van een wat vollere klank balans? Achtergrond van mijn vraag: ik gebruik nu Accuphase (207) erg mooi maar net te licht voor mijn B&W 804. Een stap vooruit in dit merk vergt direct een forse investering (en dan leef je nog in 1995 ). Heb nu ook van de Chinese merken geproefd (oa. jungson ja 88d). Die komen verbazingwekkend goed mee voor een veel beperktere investering. Is audio GD ook wat voller klinkend? Ben namelijk altijd geïnteresseerd in een stap vooruit mits normaal betaalbaar.
  Ik blijf je avonturen volgen,
  Hartelijke groet,
  Martijn Visscher
  Laren GLD

  • Hoi Martijn, dan k voor het compliment, leuk om te lezen 🙂
   Ja die Chinezen kunnen best meer dan alleen maar dingen namaken! Zeker Audio-GD maakt in mijn optiek erg fraaie elektronica, Kingwa is een ontzettend goede ontwerper. Persoonlijk ken ik geen betere apparatuur voor het geld qua klank.
   Een Master 10 van dat merk laat de Accuphase dik achter zich, daar twijfel ik geen seconde aan. Op zich niet persee voller qua klank, maar wel zeer krachtig en toch heel open en detailrijk. De B&W 804 heb ik ook wel gehoord en wordt probleemloos aangestuurd door zo’n beest als de Master 10. Een stapje verder gaat de Master 1/3 voor/eind combi. Gaat net even verder in oplossend vermogen en gemak, maar ligt toch ook geen mijlen voor op de Master 10. Het is dat ik een voorversterkeruitgang wilde hebben voor de aansturing van de Xanadu’s. Later begreep ik van Magna Hifi dat ze die ook wel op mijn Master 10 hadden kunnen plaatsen, als je alles van te voren weet 😉
   Dus ik denk dat het een erg goede match zal zijn. Enige is dat de afwerking van Audio-GD apparatuur niet die finesse hebben als bv. Accuphase, maar dat is de afgelopen tijd wel een stuk beter geworden.

   Succes met de zoektocht,
   Gr. René

 13. Dag, hanteer je ook een nieuwsbrief ?

 14. Mooie site Rene super?
  Wat is audio toch mooi heh?

 15. Goedendag Ben sinds kort in het bezit van de Alfi HQF 320 ,een fantastisch klinkende eindversterker maar kan geen enkele informatie vinden over deze eindversterker. iemand? bij voorbaat dank . groet Ronald

 16. Hallo René. Heel informatief om je ervaringen met de aanschaf van audio-apparatuur te lezen. En mooie foto’s.

  Ik heb nog een Alfi HQIB 100. De helft van de versterker bestaat uit de voeding. Bij mij zit er geen brom in maar een licht zoemtoontje in beide kanalen, niet echt storend. Vermoedelijk komt het vanuit het lichtnet. Het klinkt een beetje als het zoemen van een dimmer of van een vochtige hoogspanningsleiding. Ik kan op internet geen informatie over deze versterker vinden. Ik heb wel het originele handleidinkje dat door Bert Fruitema is geschreven. De versterker is gemaakt in april 1996. Klopt het dat hij toen 6500 gulden kostte? Jammer dat er geen elektrisch schema van is De versterker klinkt wel heel zuiver. Beter dan de Yaqin VK-2100 die ik ook heb. Heb jij nog tips of namen waar ik aan meer informatie kan komen over deze toch wel zeldzame versterker?

  • Goedemorgen Antonius,
   Gaaf dat je nog die Alfi hebt ? Heb het altijd een geweldig mooie versterker gevonden (op de brom na) met veel souplesse en drive!
   Dat bedrag kan aardig kloppen denk ik, zeker weten doe ik dat niet meer, is al erg lang geleden.
   Ik weet dat Alfi “overgenomen” is door de Amplimo groep, zie ook de Alfi site. Je kunt ze natuurlijk een mail sturen met je vragen: http://www.alfi-audio.com/contact/ , zij kunnen je vast verder helpen.
   Gr. René

   • Dank voor je reactie René.
    Ik heb Alfi-Audio al een mail gestuurd. Zij hebben geen documentatie van deze versterker maar willen er wel aan meten mocht ik dat nodig vinden. Ze zijn in kleine aantallen met de hand gemaakt vertelde Alfi-Audio mij. Daarom zal de prijs ook wat hoger hebben gelegen.

    • Dat zou zomaar de reden van de prijs kunnen zijn. Ik ben een paar keer bij Bert Fruitema in zijn werkkamer geweest in Zwolle tijdens de bouw van mijn HQIB100 en het is inderdaad allemaal handwerk geweest, was een vakman!
     Hou me op de hoogte als je wat verder komt.
     Gr. René

 17. Gave site zeg!Lekker kort en duidelijk,top!

  Vrgr Dik Schouten

 18. Prachtig te lezen!
  Ik heb een yamaha receiver met tannoy revolutions R2 5.1 met rel q100e maar zit te denken aan een monolith df reden is dat de rel niet goed meer functioneert en dus een upgrade zoek.
  En DF zorgt er voor dat de hond niet tegen het doek loopt.

 19. Hoi René,

  Mooie site! Doe je dat alleen?

  Groet,
  Emiel (Ciderman)

 20. Hallo René

  Ik draai nu een week met Audio GD Master 10, geweldig!
  Klopt helemaal met het geen wat jij schrijft in jou testverslag.
  Perfecte match voor mij met de Magnepans.
  Gr. Ger

  • Top Ger, goed te horen. Tja, die Chinezen kunnen nog wel wat hè. En hoe ze het doen voor het geld. Als je dit soort apparatuur in Nederland laat bouwen gaat de prijs 4x over de kop waarschijnlijk.
   Veel plezier ermee 😀
   Gr. René

 21. Hoi,
  Gisteren de Audio GD Master 10 besteld deze versterker heeft tijdens de luistersessie nieuw uit de doos voldoende indruk gemaakt om hem te bestellen.
  Een andere versterker die veel indruk heeft gemaakt was de Synthesis Roma buizenversterker maar deze viel af ivm de prijs in twee jaar tijd € 800 in prijs gestegen.
  Maar de aller mooiste die ik ooit heb gehoord is een ASR versterker maar helaas viel deze buiten mijn budget.
  Wel een leuk voorval bij de luistersessie ik vertelde tegen Rob over de ASR versterker hij zei kijk even achter de Master 10, en ja daar stond een hele mooie ASR, leuk toch!

  Groeten Ger

  • Excuus voor het late plaatsen Ger!
   Ja die Master 10 is geweldig goed. Eindelose kracht en oh zo soepeltjes in weergave. Ik geniet er nog elke dag van en wens jou ook veel luisterplezier!

 22. Hallo,

  Toffe site met heel veel leesvoer erg leuk.
  Via deze site ben ik bij Audio GD terecht gekomen en afgelopen week ben ik de Master 10 wezen beluisteren bij Rob van Magna HiFi erg mooie versterker.
  Ik begrijp dat jij er al een aantal maanden er mee draait hoe bevalt dit na deze maanden.
  Ik wil deze versterkers aanschaffen ter vervanging van mijn Sphinx set en de Maggies 1,6 er mee aansturen.

  Groeten Ger

  • Hoi Ger, dank je voor het compliment. De Master 10 bevalt meer dan uitstekend! Ik denk dat het een uitstekende partij is voor de Magnepan en op zeker beter dan de Sphinx. Ik heb zelf de Project 2/12 combi gehad en die is geen partij voor de Master 10. Voor de prijs kun je er sowieso geen buil aan vallen, je krijgt er heel veel versterker voor. Zorg wel voor een goed kastje, die 40 kg is veel 😉

   Gr. René

 23. Leuke site zeg!
  Altijd inspirerend om over een anders soortgelijke ervaringen te lezen.
  Veel plezier met je set, dat gaat zeker lukken zo te lezen
  Muzikale groet,
  Maikel

  • Dank je Maikel!

  • Hoi, sorry dat ik je hiermee lastig val, maar de Audioenzo van Marktplaats die jij noemt, lijkt wel van de aardbodem verdwenen; telefonisch niet meer bereikbaar, mailadres niet meer bereikbaar…weet iemand hier misschien iets? De enige referentie aan hem is uitgerekend jouw comment over dat jij hem niet bent. Hij heeft meerdere audioreparaties voor mij uitgevoerd (naar tevredenheid overigens), maar er staat nog een versterker van mij bij hem, die ik uiteraard graag terug zou willen.

   • Hoi Remy,
    Zoals je aangeeft en ik zelf ook al heb gemeld ben ik helaas niet diegene waar je het over hebt. Juist dit soort zaken vind ik zowel voor jou vervelend als voor mezelf. Voor jou omdat ik er geen oplossing voor hebt, ik ben immers niet die persoon. Voor mezelf omdat ik voor de zoveelste keer geconfronteerd wordt met praktijken van/door iemand met dezelfde pseudoniem als die ik gebruik, waar ik niets mee van doen heb.
    Wellicht leest iemand hier mee die er meer van weet, ik hoop van harte voor je..
    Gr. René

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *