Apparatuur

set2013-2oudestereoWelkom op AudioEnZo!
Audio en muziek zijn al sinds vele jaren mijn grote hobby. Maar dan wel een uit de hand gelopen hobby. Ik heb er in de afgelopen jaren dan ook veel tijd maar ook geld in gestoken. Vooral de bedragen die er in omgaan, dat is voor veel mensen niet goed te begrijpen. En ik maar uitleggen, echter nutteloos. Je bent audiofiel of je bent het niet. Maar ik kan er met volle teugen van genieten.
Sterker nog, als ik lekker zit te genieten van mooie muziek die op een fraaie manier de kamer in rolt, weet ik dat het geld goed is besteed.

Het begon al toen ik nog bij mijn ouders woonde. Ergens in de jaren 70 is het vuurtje aangestoken. Waardoor? Geen idee. Op een gegeven moment had ik een platenspeler en een versterkertje met daarop een grote luidspreker aangesloten. Voor die tijd héél groot zelfs. En mono, dus maar één luidspreker. Het was zo’n spaanplaten ding, bruin/rood geschilderd en met 3 units erin.
Ik heb géén idee meer wat voor filter er in zat maar het gaf muziek mooier weer dan wat ik tot dan toe had gehoord. Dat proefde naar meer…..Zo begint de geschiedenis van mijn tocht door audioland. Nu, vele jaren en apparaten verder, is de tocht nog steeds bezig. Ik ben bang dat het ook niet eindigt. Op de diverse pagina’s heb ik de tocht in zijpaden van apparatuur proberen op te delen. Ook waarom een bepaald pad is gevolgd probeer ik daar uit te leggen. Lastig want ieder heeft zijn eigen ervaringen met bepaalde zaken en zijn vaak niet direct te delen met een ander. Maar goed, het is maar een poging en ik vind het leuk om te schrijven. Misschien ga ik mezelf ooit nog eens begrijpen.

Audio met als doel de weergave en beleving van muziek bestaat voor mij uit vier primaire zaken: de installatie, de luisterruimte, de muziek en het luisteren. De installatie is weer op te delen in vier brokken (klik op de items om naar de betreffende pagina te gaan):

Verder zijn er diverse schrijfsels te lezen over allerhande audioapparatuur en accessoires. Happy reading….

 

Reacties zijn gesloten.