Brom

Laatst was ik al een tijdje aan het rommelen met AARDLUSSEN en alle problemen die dat met zich mee brengt. Nou zat ik van de week een film te kijken (gestreamed) en daar was het geluid erg zacht van. De versterker stond dus behoorlijk hard en ja hoor, ik hoorde een behoorlijk brom uit de luidsprekers rollen en ik ging natuurlijk meteen op scherp, want ik ben allergisch voor dit soort bijgeluiden!
Na wat stekkers erin en eruit had ik de brom getackeld, na de HDMI kabel van de Cambridge 752BD naar de TV eruit te hebben getrokken was de brom geheel verdwenen! Er ging me direct een lampje branden want na die actie had de stereo installatie geen enkele verbinding meer met de TV, video ├ęn antenne gedeelte (ik noem het nog antennekabel maar het is natuurlijk de Ziggo RTV kabel)
Een kleine stap verder: de HDMI kabel weer vast: brom weer terug. De antenne kabel uit de muurdoos getrokken: brom weer weg. Dat was duidelijk, de antennekabel was de boosdoener.
Gelukkig was dit snel op te lossen. Ik heb een zogenaamd MANTELSTROOMFILTER besteld en die zit nu aan de binnenkomende antennekabel en weg is de brom, als sneeuw voor de zon ­čśÇ

antenne-mantelstroomfilter-_cv039-_-me634__6292_1[1]

Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *