PC-Triple C koper

Audio apparatuur is, als het goed is, ontworpen om iets met een audiosignaal te doen, maar vooral ook sommige zaken níet te doen, namelijk te vervormen. Het is ook daarom dat de kabelfabrikanten allerlei technieken bedenken om dat ook in kabels niet te laten gebeuren. Standaard koper is qua structuur best rommelig en daar ontstaat sowieso vervorming door de vele sprongen en kristalovergangen die het audiosignaal moet maken om van begin tot eind van de kabel te komen, met dus vervorming van het signaal tot gevolg.

Je kunt deze vervormingen terugdringen door bijvoorbeeld het aantal kristalovergangen te verminderen en daar zijn een aantal manieren voor. Een van de mooiste manieren is het proces waarbij de chaotische kristalstructuren worden verlengd en in de lengterichting van het materiaal worden gedwongen.
PC-Triple C wordt volgens zo’n methode gemaakt en wordt het koper gecomprimeerd tot 70% van de oorspronkelijke dikte door de geleidelijke toepassing van druk met een vaste hoek en richting in tienduizenden smeedbewerkingen. Bij dit proces worden de kristallen langer, kunnen daardoor minder dwars liggen en komen dus meer in de lengterichting te liggen. Kristallen hebben nu opeenvolgende verbindingen waardoor de stroom extreem veel soepeler door het materiaal wordt geleid.
Bovendien verbetert het smeed-/walsproces de dichtheid van de geleider drastisch door zuurstof te verwijderen, wat de geleidbaarheid en akoestische signatuur van het koper nog verder verbetert.

Het proces in stappen:

De kristalstructuur en korrelgrenzen in standaard koper zijn, op z’n zachts gezegd, chaotisch gepositioneerd en verstoren en vervormen de elektrische geleiding en dus stroom- en signaaloverdracht.

 

 

 


Na een aantal keren te zijn gewalst en dus gecomprimeerd te zijn, worden de kristallen al langer en liggen ze minder kris kras dwars door elkaar. Dit proces wordt telkens weer herhaald.

 


Na 50% reductie is al beter zichtbaar dat de gesmede kristallen langer worden. Alle kristalstructuren en korrelgrenzen liggen nu min of meer in de lengte van de geleider. Dit resulteert nu al een signaaloverdracht die veel minder vervorming heeft en “smoother” van de ene kant naar de andere kant van de geleider stroomt.


Nadat het “Continuous Crystal Construction” proces volledig is voltooid, wordt er door middel van de “Transfer Forging” methode een nog dunnere geleider geproduceerd tot reducties van wel 70%  aan toe ten opzichte van de oorspronkelijke dikte.
Vervolgens wordt de koperdraad langdurig uitgegloeid waardoor de kristallen verder met elkaar kunnen versmelten met als resultaat een zeer fraaie lineaire kristalstructuur.

Het uiteindelijke resultaat is optimaal voor audiogebruik doordat er in de ontstane metaalstructuren er nog maar zeer weinig vervorming kan ontstaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *