Siltech SQ88 Classic MK2 G5

Al enige tijd gebruik ik als interlink een Monster, de M1000. Lange tijd was Monster hèt merk en klankmatig zijn het ook prima kabels. Nou weet ik natuurlijk dat hele volksstammen verschillen in klank tussen kabels naar de Fabeltjeskrant verwijzen en dat mag. Maar ik hoor het toch echt en aangezien ik geen geld teveel heb en ook geen dief van mijn eigen portemonnee kijk ik echt wel uit om een dure kabel te kopen puur en alleen om het te hebben. Maar goed, er zijn discussies genoeg over en ze doen maar!

De monster bleek na verplaatsen van de apparatuur in een ander kastje te kort en moest ik op zoek naar wat anders. Bij Ypma in Alkmaar hadden ze veel verschillende soorten kabels en zo ook Siltech. Daar had ik al wat over gelezen en Ypma gaf me de gelegenheid om de kabels thuis iin mijn eigen installatie uit te proberen. Kijk, dat is service dacht ik!
De interlinks zijn niet voor niet s zo duur, ze bestaan uit zilver wat verontreinigd is met goud. De aders zijn als een coax opgebouwd en als zodanig getwist. Dit noemt Siltech “Dual Balanced Micro Technology”. Samen met de Kapton omvlechting maakt dit een kabel die een vrij lage impedantie heeft en heel ongevoelig is voor verstoring van buitenaf!

De eerste Siltech die ik tussen CD speler en versterker knoopte was de Siltech SQ28 Classic MK2 G5. Nou, om maar met de deur in huis te vallen, die viel heel erg tegen.
De hoogweergave was wel transparant maar het laag-midden en laag werden een ferme stap teruggeworpen. Hier was het duidelijk, dit werd zeker niet de vervanger van de M1000.
Als 2e werd de SQ-88 in huis gehaald en uitvoerig beluisterd. Deze overtrof de SQ-28 in alles. Verbazend hoe dit kan voor een kabel van hetzelfde merk, dezelfde opbouw en materiaalkeuze. Alleen dikker heb ik me laten vertellen, maar wat maakt dat nou uit bij interlinks? Blijkbaar meer dan ik had verwacht. Ik weet niet hoe ze het doen maar bij deze interlink heb ik voor het eerst het idee dat er niets tussen de DVD speler en de versterker zit. En dat is een groot compliment voor een kabel. Nou zou de SQ110 wellicht nog een trap hoger zijn maar dat trok mijn bankrekening niet en die heb ik veiligheidshalve maar niet beluisterd.

siltechsq88

Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *