Spotty(fy) Connect

Spotify is een fijne streamingdienst om lekker door allerlei muziek te bladeren, niet al te duur, vooral als je het met familie samen doet en redelijke kwaliteit. Als ik muziek mooi vind dan koop ik het wel in betere kwaliteit.

De piCorePlayer op de Mano Music Streamer werkt echter met SqueezeLite en onlangs heeft Spotify de ondersteuning met het Squeeze protocol stopgezet. Redding was nabij met de Spotty plugin waardoor Spotify weer is te gebruiken met Squeezelite en dus ook met de Mano.
Een nadeel is dat de Spotify muziek via de beperkte interface van de plugin moest worden gezocht. Maar ook is een (experimentele) oplossing voor, want met de nieuwste versie Logitech Media Server (LMS) 7.9.1 samen met de nieuwste Spotty plugin is muziek zoeken en afspelen via Spotify Connect aan de praat te krijgen. Ik ga er hieronder van uit dat Spotty reeds in de Spotify app reeds is geautoriseerd.

Je moet dus de nieuwste LMS versie 7.9.1 hebben:

en de Spotty plugin:

In LMS moet je vervolgens bij de Instellingen/Muzieksysteem/Spotty Spotify for Squeezebox een vinkje zetten bij “Enable Spotify Connect Endpoint for this player”:

Vanaf nu is in de Spotify Connect app je speler is te zien af Afspeel apparaat. Hier is dat dus de Mano:

Er zijn nog wat bugjes glad te strijken. Zo worden nummers af en toe na een seconde of 10 á 20 seconden spontaan gestopt om daarna het volgende nummer af te gaan spelen. Maar wat ik begrijp is dat bij een van de “nightly’s” van LMS reeds is verholpen.

Draadje op het Squeezebox forum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *