Van Audio-GD R2R7 naar R-7

De Audio-GD R2R7 is een magnifieke DAC met een ongelofelijk goede geluidskwaliteit. Voor het geld en onder de juiste omstandigheden (zoals I2S kunnen gebruiken) ken ik geen betere en ik heb er heel wat gehoord.
NOS modus 1, 2 of 3, OS 1, 2, 4 of 8x oversampling, dithering, PLL, er zijn heel veel zaken in te stellen, maar daarmee komt ook het grote nadeel van deze DAC naar boven: de bovendeksel moet dan open want de instellingen moeten met jumpers worden gedaan. Ook voor het updaten van de firmware is dat benodigd.

Met de komst van de Audio-GD R-7 DAC behoort het openen van de deksel tot het verleden. Onwijs handig natuurlijk, maar technisch is de DAC verder identiek. Dus om daarvoor nou een nieuwe DAC aan te schaffen.
Audio-GD zou Audio-GD niet zijn om daar een oplossing voor te hebben, ze hebben namelijk gewoon een nieuw front op het leveringsprogramma staan welke de dealer gewoon kan vervangen waardoor de R2R7 een R-7 wordt. Ook voor de achterzijde is een vervangend paneel waardoor de USB update-poort naar buiten wordt gebracht. Dat laatste kan ook op een andere simpelere manier, maar dat handige front zag ik wel zitten.

Aldus met de firma Magna Hifi contact gezocht en zij hebben vakkundig het oude front verwijdert en het nieuwe front geplaatst. Intern moeten er wat flat-cables en stekkers worden geplaatst en spelen maar.
De nieuwe bediening is echt een verademing, met een paar klikken op de nieuwe drukknopjes schakel je snel tussen de diverse OS en NOS modi en dus andere klank en zet je met hetzelfde gemak dithering of PLL aan en uit. Ook de synchronizer voor USB of HDMI (I2S) is op deze manier te activeren.
Als je de boel op je R2R7 hebt ingesteld en je ben niet meer van plan er ooit nog aan te komen kun je dit nieuwe front aan je voorbij laten gaan. Als je echter, zoals ik, nog wel eens schakelt tussen de diverse mogelijkheden, dan is dit toch echt een hele verbetering!

Zoek de verschillen:

PRODUCTPAGINA MAGNA HIFI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *