Bezoek aan Xanadu

Zaterdag 6 december hebben we een erg geslaagd bezoek gebracht aan de Xanadu Luidsprekersystemen. Het is een ware snoepwinkel als je daar binnenloopt en we zijn warm onthaalt, zoals bij hun gewoon is. Die gastvrijheid is erg prettig, vooral omdat Age van der Woud veel rechtstreeks vanuit de eigen zaak verkoopt.

In de “oude” luisterruimte staan een aantal kasten om verder afgewerkt te worden en er is een kleine fotostudio opgezet om de fraaie luidsprekers net zo fraai te kunnen presenteren op hun site.
De nieuwe luisterruimte is een geweldig mooie ruimte. Het staat geheel los van de rest van de wereld waardoor er geen geluiden van buitenaf te horen zijn. De aankleding is erg gezellig en je voelt je er snel thuis. Er is wel wat gedaan aan akoestische aanpassingen natuurlijk maar niet zodanig dat het totaal niet meer op een huiskamer lijkt.

Er staan diverse Xanadu modellen opgesteld zoals de fraaie HRS45-AMT, Le Poète en de AW12 2014 versie. Alles wordt door een fraaie Burmester versterker aangestuurd.

We hebben lekker wat muziek beluisterd en wat altijd weer opvalt: het maakt niet uit naar welke Xanadu je aan het luisteren bent, de handtekening van Age is altijd te horen. Altijd een open en helder geluid vol detail, precies zoals hij dit weer wil geven. Knap om die “signature” door de hele lijn door te voeren, want er zitten natuurlijk grote verschillen tussen de luidsprekers voor wat betreft grootte, bezetting en dergelijke.
Tijdens de luitersessie ontpot de AW12 zich als een erg fraaie luidspreker. Het is maar een kleine zuil maar er komt groot geluid uit, heel fraai!

Al met al hebben we een erg gezellige dag gehad, lekker bijgepraat en geluisterd!

De fotostudio met onder andere de HRS100 en HRS52 in aanbouw:
xanadu_bezoek_01

De fraaie units voor de HRS100

De HRS45-AMT staat fraai muziek te maken

Detail van Le Poète

De AW12 en Le Poète

Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *