Aardlussen

Omdat de Cambridge Azur 851C wellicht in de verkoop gaat was de Audionet lekker in de set blijven staan. Tijdens de luisterproeven had ik alleen via de Cambridge Azur 851C geluisterd, die klinkt gewoon het beste en werd digitaal gevoed vanuit de Cambridge Azur 752BD via een 75 ohm coaxiale kabel. Maar voor het gemak is het handig om ook met Cambridge Azur 752BD te kunnen spelen. Dus hup een interlink tussen de 752BD en de Audionet gezet en lekker een filmpje bekeken op deze manier, werkt goed!

Later weer een muziekje opgezet…………….niks noppus nada geluid, huh? De 851C gaf de kreet UNLOCKED in beeld in plaats van de normaal getoonde sample frequentie van het aangeboden signaal. Wtf is dat nou weer? Een blik in de handleiding leerde dat er dan geen signaal gezien wordt. Wat te doen wat te doen?
Een glasvezel er tussen geknoopt en warempel dat werkt wel. Eerste gedacht: de 851C óf de 752BD is stuk. Nou heb ik nog een beta-test versterker van Cambridge in gebruik met een digitale coaxiale ingang. Zo gezegd zo gedaan en die versterker aangesloten met de 752BD als bron. Bam, dat werkt dus wel! Conclusie: de coaxiale ingang van de 851C is stuk.

Getver maar brand is erger, dus de bon opgezocht en van de week maar eens naar Correct in Rotterdam bellen hoe een reparatie moet worden aangevlogen.
De volgende dag zat het me toch niet lekker en heb ik de Audionet afgekoppeld en de Cambridge 851A versterker weer aangesloten op dezelfde manier zoals dat altijd gewerkt heeft. En ja hoor, alles werkte weer, ook coaxiaal!
Verder zoeken dan maar en een voor een stekkertjes losgehaald. En zodra ik de tweede interlink tussen de 752BD en de 851A los nam stopte de coaxiale ingang van de 851C ermee. Krijg nou de hik!
Nou dan de Audionet er maar weer tussen en hetzelfde geprobeerd, van alles gedaan, los, vast. Op een gegeven moment gingen de luidsprekers zelfs brommen. Met de Audionet ging het dus ook mis maar dan weer op een andere manier dan met de 851A versterker.

Het was duidelijk, de Cambridge Azur 851C mankeert niets, het tere digitale signaal wordt blijkbaar onderuit gehaald door de ontstane aardlussen. Vanuit mijn werk weet ik dat dit veel ellende kan geven en dat heb ik nu hier ook eens ervaren. Ik heb nu maar de optisch verbinding ertussen gehouden, zo kan ik tenminste alle andere verbindingen maken zoals ik dat wil. Weer wat geleerd en gelukkig vóórdat de 851C voor reparatie richting Rotterdam was gegaan!

aardlus

Bladwijzer maken Permalink.

3 reacties

  1. mooie analyse ! 🙂

  2. René knap hoor van je, snap er geen bal van, -:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *