Audio-GD coaxiale digitale kabel

In al het tegenwoordige digitale geweld lijkt het vaak allemaal ideaal, het is digitaal dus goed. Nou was dat maar zo. Het speelveld is wel wat in elkaar geduwd maar verschillen zijn er nog steeds.
Nou zijn de klankverschillen door analoge kabels al omstreden en vaak heftig bediscussieerd, bij digitale verbindingen is dat nog veel erger. Maar toch zijn ze er. Ik geef toe, ze zijn klein en meestal subtiel en je moet een set hebben die een hoog oplossend vermogen heeft en je moet je set en de muziek die je gebruikt om ter testen ontzettend goed kennen. Maar als alles op z’n plek valt door nèt die kleine verbetering dan heb je de krenten uit de pap te pakken.

Voorheen speelde ik muziek vanaf de Cambridge 851C of de 752BD via een touwtje van RU-connected. Werkt prima, lekker soepel en maar €14,95. Nou ben ik met wat apparatuur overgestapt van Cambridge naar Audio-GD, een enorme verbetering. En die lui uit China hebben ook een coaxiaal touwtje, dus altijd leuk om uit te testen.

Audio-GD canare

De Audio-GD kabel is opgebouwd uit 75 ohm kabel van Canare, de L-5CFB om precies te zijn. Ook de RCA pluggen zijn van dat merk en kenmerken zich ook door een impedantie van 75 ohm, iets wat vaak niet het geval is. Om een optimale verbinding de krijgen worden de stekkers niet gesoldeerd maar met speciaal gereedschap koud verbonden.

Tja en dan luisteren. Er was geen mogelijkheid om een op een te switchen dus dan kunnen heel kleine verschillen gewoon wegvallen. Maar ondanks dat is er toch werkelijk een verschil in het geluid tussen de kabels.
De Audio-GD kabel kenmerkt zich door bijvoorbeeld ruimte informatie beter door te geven. Je hoort de lucht, echo en uitklinken van snaren op een realistischer niveau. Subtiel maar aanwezig. Het is net die micro informatie die de transparantie en luchtigheid in de muziek teweegbrengt.
Waar het door komt? Wellicht is het terug te herleiden naar het jitterniveau. Die moet zo laag mogelijk in zijn en kabels kunnen daar een rol in spelen en blijkbaar met dit effect.

De Audio-GD kabel is niet zo duur, bij Magna Hifi voor een tientje of 5 de meter en dan is ie netjes afgemonteerd.

Audio-GD canare

HOMEPAGE Audio-GD KABELS

Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *