Lapp Olflex 110CY netsnoeren

Op kabels kun je afstuderen, dat is zo langzamerhand wel duidelijk. Er zijn in ieder geval hoorbare verschillen in diverse soorten kabels, zoals interlinks, luidsprekerkabels. Maar netsnoeren?
Ik heb voor alle apparaten wel “betere” snoeren gemaakt. Ja gemaakt, ik knutsel dat zelf wel in elkaar, dat scheelt een stuk en je kunt mooi zelf bepalen welke spullen je gebruikt. Natuurlijk kan je ze kant en klaar aanschaffen maar dat is een heel stuk duurder!
Zo heb ik een aantal Supra LoRad kabels in elkaar gesleuteld, maar ook paar nonames voor de actieve Xanadu HRS52BA luidsprekers.

Omdat er een nieuwe telg in de vorm van een Cambridge Azur 851N op mijn audiomeubeltje neer kwam strijken kwam ik er een te kort, dus op zoek naar wat ik nu weer eens kon gebruiken. Supra LoRad is best wel weer prijzig en aangezien ik wel goede bericht had gehoord over Lapp Ölflex Classic 110CY ben ik op struin gegaan. Uiteindelijk gevonden en besteld voor een dikke €5 per meter voor de 3×2,5mm²
En dan nog de stekers. Na wat struinwerk kwam ik op Dynavox stekers uit. In Nederland ook wel pittig aan de prijs, zo’n €36, maar op ebay een stuk goedkoper, namelijk €23 per stuk.

dynavox16dynavox10

Na een uurtje freubelen was het snoertje van 1,20 meter gereed en klaar voor gebruik. Geen idee of het beter is dan het standaard snoer want ik heb het niet vergeleken, het nieuwe snoer lag er al voor het nieuwe apparaat binnen was. Maar het is wellicht vooral een gevoelskwestie, het is dan “af” 🙂

Oh ja, let er wel op dat je de fase draad juist aansluit, meestal is dat de bruin maar in de Lapp kabel die ik heb gebruikt is dat zwart met nr 1 erop. De Fase moet in ieder geval op de rechterdeel van de stekker zitten, de meeste fabrikanten voeren inwendig in het apparaat de fase dan als zodanig door (zie plaatje hieronder):

dynavox10_fase

En voila, zie hier het eindresultaat:

lapp_netsnoer

Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *