Audio-GD Master 10 (2015)

Onlangs heb ik de Audio-GD Master 10 (2014) geïntegreerde versterker versie in huis gehad. Een erg fraai gebouwde versterker van topkwaliteit. Gebouwd in China maar dan wel door een zeer serieus bedrijf met hoog gekwalificeerde elektronica specialisten. De eigenaar van Audio-GD is de heer He Qinghua (Kingwa). Hij is een begenadigd elektronica, vooral op audio gebied en heeft ooit de eerste prijs gewonnen op de “American National Semiconductor Audio Design Contest”, geen misselijke prestatie.
In de Audio-GD elektronica wordt veelal ACSS verbindingen toegepast, ofwel stroom-gekoppelde verbindingen. Een techniek die onder andere in het high end audiomerk Krell wordt toegepast.
Een ander kenmerk is de output stage van de Master 10, een zogenaamd Diamond Cross schakeling. Er zijn meer merken die dit toepassen zoals bijvoorbeeld Ayre. Dit ontwerp werkt in high current modus en het voorkomt, net als klasse A, schakelvervorming. en nadeel is dan wel dat van de trappen vóór de Diamond Cross sectie meer stroom moeten leveren wat er weer voor zorgt dat er een zeer ruime voeding in de versterker aanwezig moet zijn. Als je bij de specs kijkt zul je zien dat daar ruimschoots aan is voldaan 🙂

M10.2

De Master 10 2015 editie is vooral anders op het gebied van de voeding. Waar de oude versie twee grote trafo’s had, heeft de 2015 versie er vier. Namelijk ook nog eens twee aparte R-Core trafo’s voor de voorversterking en dan ook nog links en rechts apart.
Bij de Nederlandse importeur Magna Hifi wordt de versterker voorzien van een softstarter waardoor bij het inschakelen geen zekeringen meer om je oren vliegen. In China hoeven ze daar niet zo over na te denken, ze hebben blijkbaar spijkers als zekeringen 🙂
De verbeteringen zouden moeten leiden naar een betere sound stage en nog meer detail. Ik heb te kort naar de 2014 versie geluisterd en ook nog met een andere DAC, dat ik daar weinig oordeel over kan geven. Wel dat de Master 10 (2015) samen met de Master 7 DAC een zeer goed set maakt voor relatief erg weinig geld! Je moet alleen wel een erg stevig kastje hebben om het spul te plaatsen, samen 55 kg!

Na een pittige tijd inspelen is de machine goed op stoom gekomen. De Master 10 heeft de spierballen van een kogelstoter en tegelijkertijd de souplesse van een ballerina. Een erg mooie combinatie kan ik je vertellen wat resulteert in oneindig veel kracht en drive maar ook een zeer open en transparant karakter. Vaak zorgen snelle en dynamische versterkers voor luistermoeheid. Nou dat zal met de Master 10 niet optreden en dan niet omdat ie niet dynamisch is. Juist niet, alles klink met zo’n gemak, zo’n autoriteit maar ook zo transparant en snel, zodat je alleen maar meer muziek wilt voeren. Gewoon een genot om muziek mee te versterken.
Bevat de opname veel diepte informatie? De Master 10 versterkt ook die micro details erg goed en maskeert niets. Of het nou door het ontwerp komt of door de uitmuntende onderdelen, zeg het maar, het feit ligt er en het is echt genieten als deze versterker al die mooie muziek aan de luidsprekers aflevert!

Sara K - WaterfallsSara K’s Waterfalls is een geweldig mooie opname welke uitblinkt in ruimtelijkheid. De diepte in de opname is enorm en daarom zo mooi geschikt als testnummer. Als er ergens in de keten iets niet in de haak is dan is dat met opnames als dit goed te vangen.
Het gitaarspel is lekker puntig en de Master 10 laat het uitsterven van de klanken zeer fraai horen. De al genoemde diepte is ook hier weer fenomenaal, je ervaart een enorme ruimte voor je uitspreiden. Wat ook erg opvallend is is de soepelheid, het geluid vloeit en is nergens hakerig of stug. Organisch is het woord wat te binnen schiet. Bij nummers als dit waar de muziek teder en fragiel is is het prachtig om te horen hoe dit ook intact wordt gelaten.


folderThom Rothella’s Baka van het album How my Heart Beats blinkt uit in fraaie combinatie van finesse, ritme en kracht. Heerlijk om naar te luisteren maar de muziek sweept op een bepaald moment erg op en wordt erg “in your face”. Als een set overdrijft dan hoor je niet het hele nummer want dan zet je het uit. Zo niet hier, het is een genot om te horen hoe deze muzikanten ongelofelijk fijn muziek staat te maken.


De specificaties zijn iets verandert maar niet zoveel (2015 model)

 • Volledig gebalanceerde & DC gekoppelde klasse A ontwerp
 • Discreet opgebouwde analoge trappen (zonder gebruik van opamps of koppel-condensatoren)
 • Ontwerp zonder terugkoppeling
 • Gescheiden transformatoren voor links/rechts eindversterker, links/rechts voorversterker en digitale besturing.
 • Hoogste kwaliteit componenten waaronder 24 stuks ON Semiconductor “the King of transistors” MJL4281/4302 op specificatie gematchte transistoren!
 • 4 kanaals – 99 stappen digitale volume regeling met uiterst precieze gelijkloop tussen de kanalen

Analoge Ingangen:

 • 2 x RCA (L+R)
 • 2 x XLR
 • 1 x ACSS (L+R)
 • Ingang 5 kan gebruikt worden om rechtstreeks de eindversterker aan te sturen!

Analoge Uitgangen

 • 1 x Speakeruitgang (L + R)

Technische specificaties

  • Signaalruisverhouding >115DB
  • Vervorming THD (0 dB/V output) < 0.0015 %
  • Kanaalscheiding: < -120DB
  • Uitgangsvermogen bij 8 Ohm: 2 x 250W
  • Uitgangsvermogen bij 4 Ohm: 2 x 500W
  • Netspanning: 240V~
  • Trafo vermogen: 1600W
  • Statisch verbruik: 130W
  • Netto gewicht: 40KG
  • Afmetingen (b x d x h) 48 x 44 x 19 cm (MM, Fully aluminium )

HOMEPAGE
Magna Hifi

Wat nieuwe foto’s van de opvolger:

M1020156

M1020154

M1020155

Bladwijzer maken Permalink.

11 reacties

 1. Heb sinds kort een Precision2 staan, en samen met mijn Tannoy’s XT8F levert dat een prachtig geluidsbeeld op. Ben er zeer content mee, heb mijn Tannoy’s nog nooit zo lekker vol en warm gehoord. De P2 weet perfect het beste er uit te halen. Jammer dat AudioGD geen cd spelers heeft……..

 2. Beeckaert Johan

  Beste,
  Met belangstelling heb ik uw artikel gelezen. Dit lijkt mij een heel mooie versterker om mijn grote Arendal Towers speakers aan te sturen. Ik heb wel één opmerking, als ik het goed heb, is er geen pre-out aanwezig?

  • Hoi Johan, dank voor je reactie!
   De Audio-GD Master 10 is zeker een beest van een versterker. Er zit normaal geen pre-out op inderdaad, maar ik weet dat Magna Hifi dit er wel op kunnen maken, dat moet geen probleem zijn!
   Gr. René

 3. Vincent is ooit ook zo begonnen. Niet al teveel keus in modellen, lage prijs, gebouwd in China (maar wel ontwikkeld in Duitsland)en van hoge kwaliteit. Dat merk is nu uitgegroeid tot een groot merk in deze wereld. Zou Audio-GD ook die kant op gaan? Op zich prima natuurlijk. Goed apparatuur verdient een goede markt.

 4. Hoi Peter Mathijs,

  Sinds begin februari bezit ik de Audio GD Master 10 welke mijn Magnepan 1.6 aansturen echt geweldig.
  Audio GD maakt geweldige versterkers en dacs voor een ongeloofelijke prijs.
  Eigenlijk vind ik dit merk een soort geheim tip en heb je het ondekt dan is de geluidsbeleving ongekend.

  Ger

 5. Mario de Roos

  Erg fraai die Master 10!!

  Zelf heb ik een Master 3 in bestelling staan die het huwelijk aan zal gaan met de NFB-28 (2015) DAC/Pre om gezamenlijk de Magnepan .7 speakers aan te sturen, ben erg benieuwd en verwacht eigenlijk wel weer een muzikale magic jump van dit bloedmooie betaalbare merk als de 3 binnen is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *