BlueSound Node I²S Magna Mod

Magna Hifi, u wel bekend, doet niet alleen het leveren van apparatuur. Nee, de heren zijn ware techneuten en modificeren/verbeteren ook bestaande apparatuur. Neem de befaamde Sonos Connect, die wordt door Magna Hifi omgetoverd naar een Sonos Connect Ultimo

Ook de Bluesound Node kan onder handen worden genomen en worden voorzien van een coaxiale S/PDIF uitgang, iets wat normaal niet op de Node te vinden is!

4114node_0[1]

Maar er is meer in aantocht. De DAC’s van Audio-GD zijn vaak voorzien van een I²S ingang (HDMI of RJ45) en bij Magna Hifi zijn ze bezig de Bluesound Node te voorzien van een I²S HDMI uitgang. Onlangs hebben zij me in de gelegenheid gesteld om de eerste proefversie te beluisteren, iets wat natuurlijk weer een erg gezellige luisteravond werd. Maar ik kon gelukkig de dagen erna nog de tijd nemen om op mijn gemak te luisteren!

Met I²S slaat je een complete conversiestap over omdat de meeste DAC’s intern al met I²S werken. En wat ga je dan horen via dat I²S? Nou, er zijn duidelijke verschillen. Een goede weergave hoor je bijvoorbeeld door de gelaagdheid in de muziek te ontdekken. Hoe beter de weergave, des te beter wordt de muziek als het ware ontrafelt. En dat gaat met de overdracht via I²S uitermate goed! De weergave wordt zeer detailrijk en de muziek lijkt minder “versmeerd”.
Stemmen klinken zeer fraai, maar ook de instrumenten worden wat puntiger, strakker omlijnt.

Barber CompanionEen nummer als “Black Magic Woman” door Patricia Barber van het album klinkt erg fraai. De bongo’s spetteren er lekker uit. Op een gegeven moment klinkt er een orgel die er fiks op los snerpt, over pit gesproken!
Is het alleen maar lofzang? Natuurlijk niet, het geluid wordt in combinatie met de Audio-GD Master 7 direct, zeer direct en moet wel bij je smaak passen evenals matchen met de rest van je set. Hou je van wat meer laid-back sound, dan kàn het teveel worden. Wederom, afhankelijk van je set! Klonk het voorheen iets “duf”, wat oneerbiediger over kan komen dan dat ik bedoel, dan is deze directheid precies zijn wat er nodig is wat meer drive en punch te krijgen.

Er is de nodige muziek doorheen gegaan, van de reeds genoemde Patricia Barber, via Andreas Vollenweider tot Larry Carlton. En bij elke soort muziek hoor je hetzelfde effect. Meer drive, gelaagdheid en zeer direct. Bij het ene muziekstuk is dat welkom, bij het andere kant het wat teveel zijn. Mijn set heeft al pittig wat drive en het kan ook wat tè soms.

Afhankelijk van de type DAC kan de modificatie van de Bluesound Node nog wat verschillen qua componenten gebruikt, maar je moet dus sowieso wel een DAC hebben die geschikt is en dus een I²S ingang heeft, zoals bijvoorbeeld de genoemde Audio-GD Master 7.
Al met al een bijzonder mooie ontwikkeling die zeker de moeite waard is om op de voet te volgen!

Bladwijzer maken Permalink.

6 reacties

 1. Mario de Roos

  Rene, hoe vind je trouwens deze speler in vergelijk met de Cambridge Azur 851N?

  • Dat is niet zo maar te beantwoorden Mario. De Bluesound is alleen maar gebruikt als echte streamer met I2S. Er zit geen analoge uitgang meer op en geen S/PDIF. Dus het is appels en peren eigenlijk. Er is wel op die manier vergeleken, dus de Bluesound met I2S tegen de S/PDIF uitgang van de 851N, want veel andere mogelijkheden had ik niet. Als je goed tussen de regels leest is het geluid in dit vergelijk van de Bluesound met I2S mij tè direct, dus behoorlijk “in your face”. Zoals het via de 851N klinkt heeft mijn voorkeur.
   Let wel, dat is allemaal zoals het klinkt in mijn eigen set en zegt niets over hoe dat op een andere set klinkt natuurlijk.

   • Mario de Roos

    Rene,
    Ik denk dat het in mijn situatie erg goed zal gaan met de Magnepan .7 speakers en Audio-GD front/end, met deze combo is totaal geen scherpte te bespeuren zonder aan detail in te boeten 😉

   • Mario de Roos

    Ondertussen de Magna Node binnen en werkelijk op alle fronten winst zonder een randje scherpte, dit is wel de meest duidelijke upgrade die ik ooit heb mogen ervaren 🙂

 2. Mario de Roos

  bedankt voor dit review, nog 2 weekjes wachten en dan heb ik er ook een

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *