Auteursrecht…..[opgelost]

Van de week werd ik getipt over een advertentie op Marktplaats en het betrof de verkoop van een SOtM sPS-500 voeding. Niets mis mee alleen de tekst die in de omschrijving wordt gebruikt kwam de tipgever erg bekend voor.
Aldus een kijkje genomen en inderdaad, de tekst kwam ook bij mij erg bekend voor, sterker nog, het is uit eigen pen gekropen en staat in mijn review over de sPS-500. Nou vallen mijn schrijfsels op de site al onder het auteursrecht maar heb dat daarnaast ook nog met een stukje tekst duidelijk op de site staan.

Kijk, als iemand de tekst wil gebruiken en zou dat dan ook gewoon even vragen of dat mag, dan ben je wel een bikkel. Maar als iemand hem een berichtje stuurt dat de tekst vanuit de AudioEnZo site is gekopieerd en als antwoord krijgt “Nee zij hebben van mij gekopieerd”, dan vind ik  het wel een beetje goedkoop worden.

De beste man/vrouw heeft veel te koop staan en is al een lange tijd op Marktplaats, tenminste zo lijkt het, er is een levendige handel in “betrouwbare” accounts, maar dat is maar een gokje natuurlijk.
Maar eens kijken of ik een beroep ga doen op mijn auteursrecht en er wellicht nog een paar euro uit slepen….

Aanvulling:  nadat ik dit euvel bij Marktplaats heb aangekaart is kort daarna de tekst bij de advertentie keurig gewijzigd. Case closed…..

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *