John van Gent Magic-Link Ultra

In de review van de Grimm kabel tipte ik het al aan, de nieuwsgierigheid naar John van Gent kabels. Persoonlijk heb ik Siltech altijd erg fraai gevonden, wellicht had dat met de materiaal keuze te maken, de SQ88 classic mk2 G5 had geleiders van zilver en goud en een aantal van John van Gent’s kabels hebben dat ook. Ik had al via de mail contact gehad met John van Gent en het was op zich geen probleem om kabels op proef te krijgen, een erg mooie service natuurlijk.

Echter ik kon een XLR set van dit merk overnemen en wel de Magic-Link Ultra. Een mooie interlink met dezelfde materialen als de Siltech. Op de site van John van Gent staat het volgende te lezen:

Het materiaal voor de Zilver/Goud versie is één streng zilver/goud en één streng puur zilver, beide van 0,5 mm. De twee strengen worden getwist tot één geleidende draad. Ook dit materiaal krijgt de cryogeen behandeling. De opbouw van de interlinks is als volgt: twee teflon tubes met geleiders worden in één siliconen tube getrokken. Hier komt een gevlochten koperen mantel overheen die op zijn beurt wordt ingepakt in een drie keer gevlochten gebleekte katoenen mantel. Het geheel wordt afgewerkt met een gevlochten vertinde koperen/kunststof mantel. De connectoren zijn van Furutech, namelijk de CF-601 Rhodium en de CF-602 Rhodium High End Performance voor de XLR versie.”

De kabels zijn werkelijk prachtig gemaakt, de kabel is z’n geheel is pittig dik en de gebruikte Furutech connectoren zijn van een prachtige en zware kwaliteit. Gewoon een mooie kabel die je met plezier in je set aansluit! Je moet overigens wel flik wat ruimte achter je apparatuur hebben, de kabel zelf is lekker soepel, echter de krimpkous achter de connectoren is stug en buigt niet makkelijk en het kost dus wat extra lengte.

Prachtige connectoren:
John van Gent Magic-Link Ultra

Op onderstaande foto zijn de kabels goed te vergelijken qua dikte met de Grimm kabel:
John van Gent Magic-Link Ultra

Fijne kabel om in je set te passen:
John van Gent Magic-Link Ultra

Geluid
Hoe klinkt nou zo’n dure maar fraai gebouwde interlink? De Siltech zit nog vers in mijn achterhoofd opgeslagen en alhoewel dat een RCA versie is, ben ik toch benieuwd of het materiaal ook nu de klank signatuur bepaald.

Sara KAls eerste is mijn standaard testnummer van Sara K aan de beurt, Stars van het album Hell or High Waters. Het klinkt zeker anders dan ik gewent ben met de Grimm, maar wat precies? Haar stem is luchtiger maar tegelijkertijd ook duidelijker. Instrumenten krijgen weer meer lucht en de attack van een bongo daarentegen weer krachtiger.
Lijkt het op de Siltech? Deels wel maar de Magic-Link klinkt nog gedetailleerder, nog verfijnder, gewoon ragfijn! Ik had al eens de term gelaagdheid genoemd en dat merk ik hier ook weer, de opbouw van de muziek wordt ontzettend goed ontrafelt.
Er treed ook een bepaalde rust in het geluidsbeeld op. Vaak is bij heel gedetailleerd geluid de rust ver te zoeken, hier dus niet. Er is bizar veel te horen, maar wel op een heel aangename manier!

Patricia Barber - CompanionHet nummer Black Magic Woman van Patricia Barber’s album Companion klinkt al fenomenaal maar krijgt er een plusje bij hoor. De bongo’s worden krachtiger, krijgen een fellere attack en worden strak omlijnt. De muziek heeft meer snelheid gekregen en wel op een hoogst muzikale manier.
Het orgeltje komt krachtig uit de luidsprekers, maar niet tè, ruim voldoende om een groot verschil te maken ten opzichte van bijvoorbeeld de Grimm. De Magic-Link past blijkbaar als een handschoen in deze set.

 

Manu KatcheNummer 9 van het album Live In Concert uit 2014 van Manu Katche, terecht Drum Solo genoemd, blinkt uit in realisme en vooral kracht. Wat wordt daar een bak extra energie in de kamer gegooid zeg, immens! Loei strak en met een enorme definitie en mooi ritme.

 

 

Je leest het, ik ben erg enthousiast over deze fraaie interlink. Het klinkt heel gepolijst, maar met de nodige kracht,  zonder enige scherpte. Degene waarvan ik deze set van heb overgenomen vond dat op zijn set wel wat te scherp was en is overgegaan op de koperen versie. Het is maar net in welke set je iets knoopt!
De klank-signature lijkt inderdaad op Siltech, ongetwijfeld door materiaal eigenschappen. De Grimm TPR kabel wordt hier vet over-classed maar dat mag ook wel voor het geld wat voor de Magic-Link wordt gevraag, bijna €1700 euro in de lengte waar ik heb in heb, terwijl de Grimm kabel voor zo’n 30 euro in elkaar kan worden gesleuteld. Is de John van Gent Magic-Link Ultra 55 x zo goed. Nee, dat zeker niet, maar wel véél beter!

Bladwijzer maken Permalink.

2 reacties

  1. John van Gent Magic-Link Ultra is wel 100 x zo goed dan de Grimm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *