Keuzes, Master 7 en/of 851N!

Enige tijd hebben hier een tweetal DAC’s gestaan, de Audio-GD Master 7 en de Cambridge Audio Azur 851N, waarbij die laatste natuurlijk meer is dan alleen een DAC. Maar goed, er zaten dus dubbelingen in de set.
Tja, en dan gaat het toch kriebelen na een tijdje, blijft de, blijft de ander, blijven ze alle twee! Alle twee laten staan was altijd het idee, echter de 851N ging me steeds meer bevallen qua klank. Na verloop van tijd heeft de netwerkspeler veel aan glans gewonnen en zeker in samenspel met de John van Gent Magic Link Ultra is het een geweldige set.

M720152[1]
851N

De Master 7 blinkt uit in kracht, directheid. De 851N in subtiliteit, verfijnheid. Voor beide spelers is veel te zeggen maar mijn smaak gaat toch meer naar detail, finesse. Vooral ook omdat het laag in mijn set actief is en als dat verandert door een andere bron, is dat heel makkelijk bij te regelen naar het oude niveau.
De strakke omlijning van instrumenten van de Master 7 is erg fraai en was beter dan bij de 851N. Echter samen met de John van Gent Magic Link Ultra is dat verschil ingehaald en qua detail en oplossend vermogen verbetert ten opzichte van de Master 7.

Uiteindelijk heb ik dus de keuze gemaakt en heeft de Master 7 veld moeten ruimen en speel ik nu exclusief met de Cambridge Audio Azur 851N welke via de John van Gent Magic Link Ultra is aangesloten op de Audio-GD Master 10 versterker. Het scheelt ook gewoon weer een apparaat in de signaalweg en ik hou van simpel!

Bladwijzer maken Permalink.

4 reacties

 1. Hallo Rene,

  Wij hebben natuurlijk uitgebreid zitten luisteren met elkaar en toegegeven de Cambridge klinkt goed. Een luistertest met Master 7 en je prachtige Magic Link XLR interlink zou een eerlijkere vergelijking geven tov de Cambridge.

  De Master 7 is ook in NOS modus te zetten. Dat in combinatie met de Node I2S streamer is fenomenaal. De NOS modus haalt het “onrustige” weg. In onze beluisterde opstelling stond de Master 7 in oversamling en PLL aan, dat maakte het geheel wat “too much”.

  Groet en we houden contact!
  Jos

  • Dat zijn wellicht net de krenten uit de pap die het nodig had, Jos!
   Die Master 7 is natuurlijk een super DAC, laat daar geen twijfel over zijn.
   In de huidige configuratie en mogelijkheden waag ik wellicht weer eens een sprong, zeg nooit nooit!
   Eens met je opmerking over de JvG kabel, die is fenominaal. Toevallig na een tijd luisteren weer eens de Grimm aangesloten. Geen partij in geen velden of wegen!

 2. Harrie Gerrits aka QWERTY

  Goedemorgen René,

  Aan één kant ben ik verbaasd dat je de Master 7 hebt weg gedaan, de geluidskwaliteit zoals ik de set bij je thuis heb mogen horen was geweldig.

  Jouw setup met Azur 851N heb ik niet beluisterd, echter je weet ook dat ik als beta tester van de Azur 851N al heel snel zwaar onder de indruk was van de kwaliteit van de DAC.

  Dus aan de andere kant ook weer geen verbazing dat je deze keuze hebt gemaakt.

  • Goedemorgen Harrie 🙂
   Kan me de verbazing wel voorstellen. Maar als je de 851N met de Magic Link Ultra kabel in de set hoort hoort snap je het wel. Iets minder direct als wat jij hebt gehoord maar een zo lekker open, rust en relaxed beeld. Breed en diep, heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *