John van Gent Magic Link Reference

Met de komst van de John van Gent Magic Link Ultra interlink is de muziekbeleving weer toegenomen. En benieuwd naar meer van deze fabrikant struin je dan onbewust het net af. Vorige week werd er een setje John van Gent Magic Link Reference luidsprekerkabel aangeboden. Dit is niet uit de Ultra reeks maar naar wat ik gelezen hebt komt de klanksignature wel overeen. Dus maar aangeschaft, want nieuwsgierig 😉

Wat specs van de John van Gent site:

  • ‘Furutech’ Rhodium connectors.
  • Prachtige afgeschermde buitenmantel.
  • Eerste klas massief zilver en goud.
  • Verbeterd productie proces.

Nadat het pakketje was bezorgd en uitgepakt is de kabel aangesloten tussen de Audio-GD Master 10 en de Xanadu HRS52BA. Aan mijn set zitten aan de versterkerzijde zware Furutech vorken en aan de luidsprekerzijde Furutech bananen. Prima aansluitspul dus! De kabel zelf is niet zo heel dik, zeker niet vergeleken met de Siltech LS88. Voor wat betreft soepelheid heeft het ook niet vooraan gestaan maar ook weer niet bezwaarlijk stug.

Na aansluiten kan het feest beginnen en ik was benieuwd naar het verschil met de Siltech maar ook naar de match met de Magic Link Ultra interlink en uiteraard de rest van de set.
De eerste klanken laten direct een ander geluidsbeeld horen dan met de Siltech. De John van Gent klinkt rustiger en geeft iets minder detail. Het beeld wordt daar wat diffuser van zeg maar. Van scherpte is geen sprake, het middengebied is best mooi open, het laag iets meer ingetogen dan met de Siltech en daar komt het voordeel van actief laag weer tevoorschijn. Indien nodig kan dat zo bijgeregeld worden. Ik heb dat bewust niet gedaan anders blijf je verstellen.
In de gehele set past deze kabel op zich goed en het klinkt allemaal mooi coherent. Al mijn testnummers klinken prima, alle bekende belletjes, alle nummers met speciaal veel diepte en lucht, het klinkt allemaal goed, maar minder uitgesproken dan de Siltech. Dat geeft wel een gevoel van “snel terug willen” naar de Siltech.
De Siltech is hiermee duidelijk niet afgeserveerd want dat is en blijft een prachtige luidsprekerkabel en toch met wat overmacht de winnaar tussen deze twee. Geeft meer detail in hoog, gelaagdheid in het laag en een enorm open middengebied. In de juiste set echt een prachtig stuk kabel. Vooral de opnames met met veel diepte en detail komen er met de Siltech beter uit de verf en een opener, breder en dieper geluidsbeeld.
Ik heb nu vele malen de kabels gewisseld. Voordeel van de vorken aan de John van Gent is dat aan de versterkerzijde alles kan blijven zitten en bij de luidspreker snel kan worden omgestoken. En bij elke wissel hetzelfde effect, de Siltech signature zorgt voor meer muziek, meer leven in de brouwerij, meer emotie en een breder en diepere soundstage.
Als ik de signature van de Tanoy Reference even terughaal (ja, ik heb een goed geheugen van klank 😉 ) dan is deze John van Gent wel een stuk beter dan de Tannoy (ofwel Van den Hul Inspiration Hybrid). Vooral op gebied van timing en ritme doet de John van Gent het beter, minder rommelig, eigenlijk helemaal niet rommelig! Op gebied van openheid en detail wint de John van Gent ook van de van den Hul.

Eigenlijk ben ik er wel uit, na zoveel keer switchen kan je wel stellen dat in mijn set de John van Gent de Siltech luidsprekerkabel niet gaat vervangen. Maar de kwaliteit van de John van Gent Magic Link Reference zorgt er wel voor een nieuwsgierig gevoel naar bijvoorbeeld een John van Gent Magic Link Ultra luidsprekerkabel. Zal eens rondsnuffelen waar de verschillen in opbouw dan in zitten. Afscherming heb ik al gelezen. Zo ook de cryogeen behandeling die de Ultra wel heeft en de Reference niet. Maar is er ook verschil in aderdiameter bijvoorbeeld? andere manier van opbouw, twisten? En dan maar weer afwachten hoe díe zich houdt ten opzichte van de Siltech!
Nou ja, de tijd zal het leren 😉

John van Gent Magic Link Reference

John van Gent Magic Link Reference

Bladwijzer maken Permalink.

Eén reactie

  1. Ben nog steeds erg blij met de overname van deze luidsprekerkabels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *