Revo Superconnect

revo_superconnect_01Het is erg fijn om via een mooie audioset muziek te beluisteren. Heerlijk ontspannen door je bibliotheek bladeren en genieten van de mooie klanken. Maar soms wil een mens wel eens gewoon simpel naar de radio luisteren. Dat kan natuurlijk op de set maar is wel wat “overdoing”. Ook voor mijn vriendinnetje is het, als niet technisch mens,  op z’n zachts gezegd lastig om sowieso muziek uit de set te krijgen, laat staan radio. Zij wil gewoon een simpel apparaat aan kunnen zetten en hoppa, muziek!

Om al die “problemen” het hoofd te bieden ben ik op zoek gegaan naar een goede oplossing zonder kwaliteit helemaal uit het oog te willen verliezen. Dus het Internet afgestruind en in diverse winkels een en ander bekeken en beluisterd. Het merk Revo sprak me het meest aan en de SuperConnect in het bijzonder. Deze radio (ik blijf het maar zo noemen) is best uitgebreid en simpel in gebruik. Een greep uit de vele mogelijkheden:

  • revo_mogelijkhedenDAB
  • DAB+
  • FM met RDS
  • Internetradio 16.000+ zenders
  • DLNA
  • WLAN
  • Bluetooth® met aptX®
  • Spotify Connect
  • S/PDIF Toslink uitgang

De SuperConnect levert een uitstekende audio kwaliteit en de krachtige luidspreker met plat membraan is daar voor een groot deel verantwoordelijk voor. Maar ook de 15 klasse-D versterker doet een fikse duit in het zakje.
Verder is het apparaat erg mooi gebouwd met fraaie materialen. Niet alleen de hardware maar ook de software is prima en er komen regelmatig firmware updates uit, van de week toevallig nog een.
Behalve bedieningsgemak is natuurlijk ook het geluid van belang, voor een kleine 400 euro mag je daar wel wat van verwachten. In de winkel hadden we al wat gehoord en thuis zijn de mogelijkheden bekeken en het geluid verder beoordeeld.

Om te beginnen, de DAB klinkt fraai, lekker strak en een stukje beter dan de standaard FM. Alleen viel het bereik was tegen en het DAB signaal is niet geheel stabiel en valt regelmatig weg. FM heeft daar veel minder last van. Geen idee of dat bij DAB vaak voorkomt want dit is het enige apparaat wat we bezitten met DAB.
FM klinkt ook prima en dan is de Revo gewoon een erg lekker klinkende radio.
Internet Radio is een uitvinding op zich, gewoon kunnen putten uit duizenden radio stations, heerlijk. Vergeleken met DAB  klinkt Internet Radio nog beter. Een wat rijkere klank en meer resolutie.

revo_speakerDe echte kwaliteiten komen er uit bij rechtstreeks streamen vanaf de NAS naar de Revo via DNLA. Dan klinkt het kleine apparaat erg groot en volwassen met een lekker punch in het laag en mooi open geluidsbeeld. Natuurlijk geen High-End maar onder de radio’s mag deze kleine muziekmachine zich echt bij de toppers rekenen.
Ook streamen vanaf bijvoorbeeld de tablet of telefoon via Bluetooth gaat erg fijn en via Spotify is het niet anders, beide klinken erg fraai.
Het is verwonderlijk wat een power er uit het kleine kastje komt, heel indrukwekkend. Geen enorme druk in het laag, daar is de luidsprekerunit te klein voor maar wel erg strak, vol en goed te volgen laag. Stemmen klinken iets terughoudender en het hoog is sprankelend. Als het hoog iets wordt teruggenomen via de klankregeling komt het middengebied  wat meer in balans en is het uitstekend luisteren naar deze SuperConnect.
De S/PDIF optische uitgang is op de Cambridge Azur 851N netwerkspeler uitgeprobeerd en speelt zonder enig probleem. Als je een apparaat met een optische digitale ingang hebt maar niet voorzien van Spotify of Internet Radio, dan is dat op deze manier alsnog prima uit te breiden.

revo_undok_androidHet apparaat laat zich op drie manieren bedienen, namelijk op de machine zelf, via de bijgeleverde afstandsbediening of via de app UNDOK. Deze app is niet van Revo zelf maar een algemene app die toestellen kan aansturen die UNDOK ondersteunen. Vaak zijn dit draadloze luidsprekers, maar deze Revo werkt hier ook prima mee samen.

De Revo SuperConnect heeft zich in huize AudioEnZo ontpopt als een prima klinkend  en fijn te bedienen apparaat welke weliswaar  vooral door mijn vriendin wordt gebruikt maar dan wel tot volle tevredenheid!

Meer info bij REVO

 

Bladwijzer maken Permalink.

2 reacties

  1. Ik heb DAB in de auto; signaal valt best vaak weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *