Samsung koopt Harman

1000px-samsung_logo-svg1Samsung Electronics neemt Harman over. De Taiwanese elektronica gigant en Harman International Industries, kondigde vandaag aan dat zij een definitieve overeenkomst hebben op grond waarvan Samsung Harman zal overnemen voor $ 112,00 per aandeel in contanten.
Het maakt
Samsung een belangrijke speler in de grote en snel groeiende markt van met name auto-elektronica, die een strategische prioriteit voor Samsung is geweest, en zal verder groeien tot meer dan $100 miljard in 2025.

Harman is marktleider in de draadloze auto-oplossingen, met meer dan 30 miljoen voertuigen die momenteel uitgerust met een draadloze auto- en audio systemen, waaronder geïntegreerde infotainment, telematica en beveiliging. Ongeveer 65% van de Harman’s $ 7,0 miljard van de gerapporteerde omzet in het afgelopen boekjaar zijn automotive gerelateerd. Harman zal blijven opereren als een zelfstandige dochteronderneming van Samsung worden geleid door Dinesh Paliwal en Harman’s huidige management team. Samsung streeft een lange-termijn groeistrategie in auto-elektronica na en wil Harman’s  mensen, het hoofdkantoor en voorzieningen behouden, evenals al zijn consumenten- en professionele audio-merken. Samsung gelooft dat de combinatie  goed zal uitpakken voor de werknemers van beide bedrijven.

Door de overname krijgt Samsung mooie audiomerken in handen zoals: JBL, Harman Kardon, Mark Levinson, AKG, Lexicon, Infinity en Revel.  Daarnaast tevens licenties van  Bowers & Wilkins en Bang & Olufsen!

Lees meer….(Engels)

Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *