Van den Hul Thunderline

Tijdens de review van de Holo Audio Spring DAC Level 3 Green Label ben ik wat aan het tweaken geraakt met kabeltjes. Niet omdat dat ding niet klonk, integendeel. Juist omdat er zoveel te horen was en ik wel benieuwd was hoe de Thunderline zich zou gedragen in die set en dan vooral ten opzichte van de Siltech Classic Anniversary 550i. Die laatste heeft lang dienst gedaan in de set en kenmerkt zich door onder andere veel detail.
De Thunderline waar ik het over heb is een zeer oud gediende en dus niet de huidige Hybrid versie met carbon. Nee, dit is “oer” Thunderline, de originele uit begin jaren negentig stammende versie met lekker dikke aders, waarbij de zilveren laag door middel van extrusie op het koper is aangebracht, wat een perfecte dekking van het zilver teweegbrengt.
Ik heb deze interlink altijd ongebalanceerd gebruikt en lange tijd heeft de kabel als een soort 1e reserve in de kabelbak gelegen. Maar onlangs al de stoute schoenen aangetrokken en een mooi stel Neutrik XLR stekkers eraan laten solderen. Dat kan prima met de Thunderline want er is voorzien in twee aparte aders. Zoals het natuurlijk hoort zijn de stekkers netjes met WBT zilversoldeer aan de kabel gesoldeerd waarbij de afscherming aan de bronkant is geaard.

De Siltech deed het werk op zich prima tussen de Holo Audio Level 3 DAC en de Audio-GD Master 10 versterker. Er was eigenlijk weinig aanleiding om er een andere interlink voor te gebruiken. Maar aangezien de Thunderline klaar lag, was het een kleine moeite om die er tussen te klikken. Zo gezegd zo gedaan.
En wonderlijk genoeg werd op het totaal resultaat van de set hiermee het puntje op de i gezet. Namelijk het hoog een fractie minder en het midden eenzelfde fractie méér present. De tonale balans kantelde precies de juiste kant op!

En zo zie je maar hoe een kabeltje van een kleine 30 jaar oud net even dat verschil kan maken en dat zonder al te veel kosten, alleen een setje Neutrik XLR pluggen.
Moraal van het verhaal, schrijf nooit zomaar een oude kabel af. Vaak worden ze voor weinig verkocht of zelfs weggegooid want oud. Niet doen dus, je weet nooit! Hier geldt dat nu ook, er kan volgende maand zomaar weer een ander component in de set terecht komen en dan kan er een andere keuze gemaakt moeten worden qua kabels 🙂

Bladwijzer maken Permalink.

2 reacties

  1. Willem Broekstra

    Hallo,

    Je ervaring verbaast me niet: een dergelijke ervaring heb ik ook. Mijn gebalanceerde interlink tussen vv en eindversterkers, Art Speak Silver, moesten vanwege een klein aardlusje tijdelijk plaats maken voor mijn reserveset vdHul Thunderline Halogenfree eveneens gebalanceerd. En zie/hoor: een prachtig gedetailleerd en 3 dimensionaal klankveld wat niet onderdoet voor de Art Speak Silver. Nog steeds luister ik naar de reserveset niet in de laatste plaats omdat de Thunderline wat milder is in het hoog wat met La Scala’s best prettig is.

    • Precies, dan kan het zomaar als een handschoen passen, Willem! Goed te lezen dat het bij jou ook zo mooi uitpakt.
      Hier heeft intussen de Tubulus het stokje overgenomen. Eigenlijk een mooie mix tussen de VdH en Siltech.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *