X-Fi Audioshow 2015

Afgelopen weekeinde op 26 en 27 september is weer de X-Fi Audioshow gehouden. AudioEnZo is daar natuurlijk geweest en ik heb genoten van alle fraaie apparatuur die daar ten gehore werd gebracht.

Omdat ik een vervend Xanadu liefhebber ben was ik ook stik benieuwd naar de HRS100 die daar beluisterd kon worden. En dan ook nog op een zeer fraaie set met een Trinnov Amethist voorversterker/streamer/processor en Burmester bi-amp eindversterking. Nou, ik kan je vertellen dat dat erg fraai klonk. Er stonden natuurlijk nog veel meer droomsets maar de Xanadu’s blonken het meest uit in kwaliteit. Dat was te horen aan het enorme oplossend vermogen, de ongelofelijke gelaagdheid in het geluid, diepte en boven realisme. Echt geweldig om te horen en als mijn meisje fluistert “het is net of ze echt staan te zingen”, dan is het echt goed 😀
Het nummer van Michael Jonas, die met die superbas (geen idee meer hoe het nummer heet) klonk zeer goed en beheerst. Een lastig nummer om goed weer te geven maar voor deze set was het geen probleem!

Uiteraard heb ik veel beluisterd maar het is onmogelijk om daar gedetailleerd een verslag van te maken, maar een paar weet ik wel neer te pennen.
Zo hadden de mannen van DAUDIO een mooie luidspreker set staan met een even mooi verhaal over kosten. Het setje moet toch €17500 opbrengen, zowaar geen katte-urine en dan mag je wat verwachten. Nou klonk het verre van verkeerd, begrijp me goed, maar bij het beluisteren van Patricia Barber – Black Magic Woman zakte deze set naar mijn smaak wat door het ijs. De bongo’s die zo fraai en scherp afgetekend in de muziek kunnen staan klonken erg diffuus en teruggetrokken. Het orgeltje klonk wel weer mooi en Patricia’s stem stond ook fraai in de ruimte. Het totale geluidsbeeld was wel wat aan de platte kant, 2D zeg maar.

Wat ook wel indruk heeft gemaakt is de MacIntosh/Sonus Faber combinatie. Daar werd met een prachtige set MacIntosh gedemonstreerd en als luidspreker dus de Sonus Faber. Ook Sonus Faber weet altijd wel een klank uit de kasten te persen die mij zeer aanspreekt. Anders dan de Xanadu, veel zwaarder, maar zeker fraai!

Ook het aanhoren waard was de ruimte met de nieuwe Mark Levinson no585 geïntegreerde versterker. Het luidsprekermerk was Revel en klonk op zich prima, alleen véél te hard. Geen idee waar dat voor nodig is in zo’n kleine ruimte.
Het is de prijs wat me bij die versterker tegenhoud 😉 Ahum, een dikke €14000,00. Nou zoek ik nog sponsors………..

Iets wat ik wel even kwijt wil, zo’n audioshow is primair om te luisteren. Hoe je dat doet, technisch of gewoon genieten, het zal me worst zijn. Maar hou je snater toch dicht tijdens een demo. Er werd namelijk wat af gewauweld en gekwetterd zeg. Wellicht dat de kwaliteit vaak de aandacht niet vast kon houden. Dat is dan weer een plus voor Xanadu, daar was het namelijk elke keer gewoon stil. Mensen zaten daar gewoon lekker te luisteren. In mijn optiek ook terecht want nogmaals, van alle demo’s was de muziek daar gewoon kippenvel.

Afijn, een erg leuk weekeinde gehad en natuurlijk wat plaatjes gemaakt, tot volgend jaar Veldhoven!

Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *