Audioquest Pearl CAT700

audioquest_pearl_cat700_01Na het verplaatsen van mijn NAS en router was de onvolprezen Tasker C276 Ethersound kabel te kort geworden en heeft nu een plekje tussen het Ziggo modem en de router  gevonden .
Geen nood, de Mediamarkt was kort bij en een standaard CAT6 kabel van genoeg lengte was snel gekocht voor niet al te veel geld. Opgelost dus…..
Na aansluiten even snel getest, er was weer geluid en kon ik met een gerust hart later op de avond lekker even van muziek genieten. Aldus geschiedde en met een fijn glas fris in de hand en alweer schier vergeten dat er een andere ethernetkabel aangesloten was, schiet ik het eerste nummer naar de Mano Music streamer.

Al vanaf de eerste klanken was ik niet helemaal tevreden met wat ik hoorde. Alles was er wel maar niet dat magische waar ik kippenvel van kan krijgen. Net niet die ruimtelijkheid, dat mooie 3D effect, dat vloeiende waar ik lang naar gezocht heb en met de huidige set volop van kon genieten.
Diverse nummers passeerden de revue en het gevoel verdween niet. Nou is dat wel eerder gebeurt en kan zomaar aan gemoedstoestand liggen, heb je eigenlijk gewoon geen zin om te luisteren en is bij de volgende gelegenheid altijd verdwenen. Aan die gedachte vastklampend dan maar gaan slapen.

De volgende dag een herkansing en ben er weer lekker ervoor gaan zitten en hoppa, muziek. Wéér dezelfde ervaring, de magie was er niet en qua timbre klonk het niet zoals voorheen. Toch maar eens de set checken op iets, tja wat? En toen zag ik achter de Mano het grijze touwtje en schoot het me weer te binnen, de ethernetkabel. Zou dat de boosdoener zijn? Verschil in deze kabels zijn te horen, dat had ik al beleefd, maar nu ook blijkbaar aangetoond dat je niet alleen hoort wat je wilt horen. Nee, nu was het verschil er al vóór ik in de gaten had dat het de ethernetkabel kon zijn.

Er moest dus weer een stuk ethernetkabel worden besteld maar moest dat dezelfde Tasker worden als voorheen? De goede ervaring met de Audioquest Pearl HDMI kabel heeft me toch doen besluiten  om daar maar eens een paar meter van aan te schaffen.
Zo gezegd zo gedaan en een paar dagen later lag een bos Audioquest Pearl CAT700 op de spreekwoordelijke deurmat vergezeld met Telegärtner stekers.
Nadat de boel in elkaar was gesleuteld en aangesloten kon er worden geluisterd en hoe bizar, vanaf het eerste nummer klopte het meteen weer en meer. De Audioquest gaat nog net een streepje verder in de vorm van rust en ruimte. Nog zwarter zijn de stiltes en nog breder en dieper het geluidsbeeld.
Overigens heeft de verplaatsing van de NAS en router nog een voordeeltje opgeleverd. Zat er voorheen een simpel ethernet kabeltje tussen het Ziggo modem en de router, dat is nu dus de Tasker C276 en daar profiteerde het signaal van Spotify dan weer van, die pakken we gewoon even mee 🙂

Toch bijzonder dat zo’n stuk kabel waar een digitaal signal door wordt gestuurd dit effect kan hebben. Maar het is een feit. Hieronder nog wat gegevens van de Audioquest site. Nu snel weer luisteren……… 🙂

 • Solid Long-Grain Copper (LGC) Conductors
 • Hard-Cell Foam Insulation
 • Overall Shield and Individual Pairs
 • Conductors Controlled for Digital-Audio Directionality
 • Minimum Skew and Phase Smearing
  CMG (CL3 & FT4) Rated Medium Gray/Yellow Stripes, or White/Yellow Stripes, or Blue/Yellow Stripes PVC
Bladwijzer maken Permalink.

2 reacties

 1. Na het lezen op diverse binnen- en buitenlandse fora over audio ethernet wilde ik mijn oude langs de plint lopende 15m. cat6 kabel van mediamarkt vervangen en heb ik de volgende configuratie laten aanleggen:
  Ik heb de kabel van Audioquest pearl cat700 van de TP-link C7 router met een Telegartner Rj45 aansluiting, door de kruipruimte naar een Rutenbeck muurplaat laten lopen. Vandaar uit met een dunne gemonteerde RJ/E Audioquest pearl naar een Sisco switch SG110D-08. Van de switch naar de Naim Uniti Star streamer, een Chord C-stream aangesloten. De laatste op aanraden van mijn dealer, omdat Chord kabels erg goed werken op Naim. Dan het luisteren: Eerst hoorde ik alleen iets meer bas in het geluid, maar na 3 dagen toch ook meer specificatie van de instrumenten. Speciaal gezocht naar internetradio van 192 en 320kbps. Er is ook meer rust te horen bij Jazz en klassieke muziek. Ieder geval meer beleving van de nummers zoals bij de Teskey Brothers of Sophie Milman.
  Er is 1 probleempje, de pearl kabel die door de kruipruimte loopt heeft de richtingpijlen op de kabel naar de router lopen en niet naar de streamer. ik heb nu geen flauw idee of dit nog invloed heeft op het toch al mooie geluid in deze configuratie.

  • Hoi Gerrie,
   Excuus voor het late antwoord, maar druk druk druk.
   De richtingpijlen zijn alleen van belang als je de afscherming van de kabel aan één kant met de stekker hebt verbonden. Daar zijn al hele verhandelingen over geschreven, maar normaliter gebeurt dat aan de bronzijde. En dan hebben de pijlen zin, anders hebben ze naar mijn weten geen nut.
   Gr. René

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *