Audio-GD R2R 7 ingespeeld?

Begin juli kwam deze fraaie Audio-GD R2R 7 in huize AudioEnZo aan en dat het apparaat meteen al goed beviel was duidelijk te lezen. Maar het Internet en vooral de audio fora staan bol van meningen over inspelen en vooral of het onzin is of niet. Zelf heb ik daar geen mening over en kan alleen maar via mijn eigen referentie, mijn oren, er over rapporteren. Hoeveel waarde dat voor een ander heeft weet je nooit maar er zijn medestanders ­čśë
Zo heb ik bijvoorbeeld de Audio-GD Master 10 in de loop van de eerste weken horen veranderen, zo ook bij de Holo Audio DAC’s. Van de Audio-GD R2R 7 DAC weet ik dat deze bij de fabrikant al zo’n 300 uur wordt “ingespeeld”. Noem het service, of koop je nou gewoon een 2e handsje ? ­čśÇ

In een dikke maand tijd heeft de DAC intussen toch mooi een lekkere poos inspeel tijd gehad en in die tijd is ie ook niet vaak uit geweest. In die periode is er in de set verder niets gewijzigd dus is er best een goed oordeel te vellen over eventuele veranderingen. En ja, die zijn er.
Er is meer detail te horen en de DAC ontrafelt zo langzamerhand perfect de muziek uit alle digitale bitjes om aan de uitgang een ragfijn en transparant signaal naar de versterker te sturen. Maar niet alleen zoetjes en liefjes: ook de dynamiek is toegenomen en de klappen denderen door de kamer als dat nodig is! Het laag is lekker vol maar ook strak afgebakend en gelaagd.
Stemmen klinken zeer natuurgetrouw, heel delicaat en lang verstaanbaar bij zachte passages maar ook de krachtige stemmen staan glashelder in je huiskamer op hun plek.
Mooie opnames klinken fabelachtig mooi maar wat ook een fijne eigenschap is, is dat wat minder perfecte opnames ook best heel lekker klinken. Vaak merk je bij apparatuur die fantastisch klinkt bij mooie opnames, juist de wat slechtere opnames afstraffen. Hier is dat anders, niet pers├ę vergevingsgezind maar blijkbaar gewoon in staat om ook daar het beste uit te halen. Een zeer prettige eigenschap.

De Holo Audio Spring DAC was al “verslagen” door deze R2R 7, maar zoals het nu klinkt laat ie de Holo nog veel verder achter zich naar mijn smaak, zonder afbreuk te willen doen aan de Holo. Maar de Audio-GD R2R klinkt zo lekker, heel natuurlijk en oh zo dynamisch en dat alles met het grootste gemak.
Ik vraag me af of het nog beter gaat worden met het verstrijken van de dagen/weken. Mag altijd natuurlijk maar er is eigenlijk al niet veel meer te wensen over….

HOMEPAGE Audio-GD
MAGNA HIFI R2R 7

Gebruikte apparatuur:
Audio-GD Master 10 geïntegreerde versterker
Xanadu HRS80 NEO luidsprekers
Xanadu LS80 luidsprekerkabel
Siltech 550i XLR interlink
Pink Faun IL-1 HDMI interlink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *