Singxer SU-1 MagnaFied SOtM sCLK-EX Upgrade

Al een tijdje bestaat mijn streamer setup uit de volgende line-up:
SOtM sMS200-ultra en de tx-USBultra, beide gevoed door de SOtM sPS500 voeding. Vanaf de tx-USBUltra naar de Singxer SU-1 die het USB signaal omzet naar I2S welke daarna aan de DAC wordt aangeboden.
De heren van Magna zitten niet stil en bedenken telkens toch wel heel interessante aanpassingen c.q. verbeteringen. Zo hebben ze bedacht dat het wellicht wel eens lonend zou kunnen zijn  om de functionaliteit van de tx-USBultra fysiek in te bouwen in de Singxer SU-1.
Dat heeft een aantal voordelen:

  • De tx-USBultra komt te vervallen, de SOtM sCLK-EX komt ervoor terug. Dat scheelt ook weer een USB kabeltje
  • In de Singxer wordt de SOtM sCLK-EX ingebouwd waarvan de extra klokken voor de SU-1 gaan dienen
  • De SOtM sCLK-EX wordt vanuit de sPS500 gevoed en de Singxer SU-1 weer vanuit de SOtM sCLK-EX, scheelt weer een 230V voeding

Hoe beter de klokken, des te minder jitter zal er ontstaan. Aangezien jitter een meest kwaadaardige kwalen is voor digitale muziekdata, kan de klok niet goed genoeg zijn. De betere voeding van de SOtM sPS500 zal ook een duit in het zakje doen.

Een tijdje geleden heb ik al een proefversie mogen beluisteren en dat viel niet tegen. Tijdens het beluisteren is er een fiks aantal keren heen en weer geschakeld, maar het was eigenlijk al direct en zonder enige twijfel duidelijk en reden genoeg om dit samenstelsel te bestellen. En nu staat de definitieve versie bij AudioEnZo op het audio meubel. Dus hop, de tx-USBultra eruit en de Singxer SU-1 MagnaFied SOtM sCLK-EX (ja ja, een mond vol)  ertussen geknoopt.
Koud uit de doos aangezet en het is ook nu meteen weer klip en klaar, de verbetering is groot. Niet dat er laag of hoog bijkomt, nope, maar de weergegeven muziek wordt natuurlijker, gedetailleerder, vloeiender, romiger, analoger, de achtergrond zwarter, dieper, breder, meer drive, beter gelaagd, er is een hoger oplossend vermogen en weet ik allemaal nog meer hoe je het allemaal kunt noemen, het wordt het. De verbetering is zelfs nog groter geworden dan de proefversie door de extra aanpassing door de voeding voor de SU-1 vanuit de SOtM sCLK-EX te laten verzorgen.
Niet eerder heb ik zo’n grote verbetering mogen horen door “simpele” veranderingen in de vorm van betere klokken en voeding.

Nu kan ik alle nummers gaan oplepelen die ik allemaal heb gedraaid afgelopen dagen, maar ik kan met mijn hand op mijn hart ook gewoon zeggen dat àlle muziek big time profiteert van deze upgrade. Elke gitaar klinkt fraaier, je kunt het merk van de snaren horen. Elke stem wint aan glans en kracht. Alle complexe muziekstukken krijgen meer ruimte om zo alles instrumenten en stemmen individueel beter te kunnen volgen. Ik kan wel doorgaan maar het is simpel, alles van hoog tot laag wordt beter! Het geeft het idee dat de set het gewoon makkelijker heeft, het speelt de muziek met een enorme vanzelfsprekendheid.

Met de komst van een nieuw onderdeel of apparaat is het altijd weer spannend wat er verbetert maar ook wat er verandert. Het karakter van mijn set is het gevolg van zorgvuldig samenstellen van onderdelen en vooral ook veel luisteren. Net zolang schaven tot het naar tevredenheid klinkt, totdat het in mijn beleving zo klinkt zoals het bij het vastleggen is bedoeld.
Deze laatste verandering door de SOtM sCLK-EX in de Singxer SU-1 te bouwen maakt het geluid niet anders van karakter, maar wel gewoonweg veel beter. En dat was precies wat ik zocht en nu heb gevonden!

PRODUCTPAGINA MAGNA HIFI

Gebruikte apparatuur:
Supra en Lapp netsnoeren
Synology DS212+ NAS
Tasker C726 digital audio ethernetkabel
Asus RT-AC88U router
Audioquest Pearl CAT700 ethernetkabel
SOtM sMS-200Ultra met sPS-500 voeding
Tubulus Argentus USB V2 kabel
Singxer SU-1 met SOtM sCLK-EX Upgrade
Tubulus Argentus I2S (HDMI)
Audio-GD R-7 DAC
Tubulus Argentus ACSS interlink
Audio-GD Master 1 voorversterker
Tubulus Argentus XLR interlink
Audio-GD Master 3 eindversterker
Tubulus Argentus V2 luidsprekerkabel
Xanadu HRS80 luidsprekers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *