WBT0703CU en nanotec op de Master 3

Vanwege wat schade aan de frontplate van de Audio-GD Master 3 eindversterker, moest deze worden vervangen. Onlangs was het moment dat Jos van Magna Hifi de Master 3 uit elkaar ging trekken voor deze operatie.
Als zo’n mastodont van een apparaat dan toch op de operatietafel ligt moet je er wel over nadenken om dan meteen andere wensen uit te voeren. Het is immers geen pakje boter wat je even uit de kast trekt. Die 40kg eindbak is niet normaal te hanteren natuurlijk.

Zo kwamen een tijdje terug al eens de luidsprekerklemmen ter sprake. Jos had deze al eens op een Master 2H eindversterker vervangen voor een setje WBT0703CU ‘s. Dat moet je nooit tegen mij zeggen want dat gaat dan linea recta op het AudioEnZo verlanglijstje.
Tja en als dan toch het apparaat aan het infuus gaat, pak dan meteen ook die klemmen maar aan.
Intussen had ik ook al weer contact gehad met Koen van Purecable om eens te kijken of er iets zinnigs was te bedenken voor de binnenbedrading van de Master 3, dus vanaf de eindtrappen naar de luidsprekerklemmen. En daar kwam natuurlijk een oplossing voor. Er was een kabel beschikbaar, de Nanotec GS#79 Reference, een 4-aderige kabel waaruit we de aders konden halen. Deze aders zijn van PC-Triple PC koper van 2,6mm2 en behandelt met de inmiddels welbekende nano-olie met goud en zilver deeltjes. Dat materiaal is inmiddels in mijn gehele set doorgevoerd en dus past deze modificatie als een handschoen!
Afijn, zo gezegd zo gedaan, de WBT terminals en de kabel waren op een gegeven moment binnen en Jos kon aan de slag. Het was geen eenvoudige operatie, zo’n Audio-GD Master 3 versterker zit best complex  in elkaar, maar uiteindelijk waren de luidsprekerklemmen, de interne bedrading èn het front vervangen door als dat nieuwe moois!

En dan de prik er weer op en luisteren. En waar luister je dan naar? Heel vreemd om te beseffen dat je naar muziek luistert via een set met daarin een versterker waarvan de klemmen en bedrading zijn aangepast. Zou dat dan verschil moeten brengen?
Nou, ik kan je vertellen dat het wel degelijk iets uitmaakt. Het is subtiel maar het verschil is onmiskenbaar. Of het door de mooie WBT terminals komt of door de PC-Triple C  bedrading weet ik niet, het is er tegelijkertijd in gesleuteld.
In de weergave van het laag is er niet veel, of geen, verschil te bespeuren. Maar er is absoluut winst in oplossend vermogen, juist de micro details zijn net een fractie beter te onderscheiden. De footprint van instrumenten,  de texturen van de klank van een gitaar, maar ook de ragfijne kenmerken van delicate stemmen krijgen net even die extra echtheid mee wat maakt dat het natuurlijker en vloeiender klinkt.

Maken die kleine verschillen dan zoveel uit, hoor ik je afvragen? Ja, het zijn juist die dingen die de muziek dat zetje extra genietbaar maken, daar doe je het voor. Daar ben je nou al zo lang voor in de weer om de muziek zo weer te laten geven zoals het nu klinkt!

Als laatste nog even een foto van de magistrale binnenzijde van de Audio-GD Master 3, de boel lag toch open:

 

 

 

 

 

WBT PRODUCTPAGINA
PURECABLE
MAGNA HIFI

Gebruikte apparatuur:
Voedingskabels Nanotec #308 PC-Triple C koper met Iego koper-rodium stekkers (nanoPWR 308)
1 x Purecable nanoPWR 309 (gebruikt op de DAC)
Purecable 8-voudig Nano Block met iFi AC iPurifier
Synology DS212+ NAS
SOtM sNH-10G switch met sCLK-EX op sPS-500 voeding
Intel NUC8i7BEH met iFi DC iPurifier2 in de voeding
Purecable netHQ V2 netwerkkabels (3x)
SOtM sMS-200Ultra Neo met sPS-500 voeding
Tubulus Argentus USB V2 kabel
Holo Audio MAY DAC Level 2
Audio-GD Master 1 voorversterker
Purecable linkMSTR XLR interlinks
Purecable linkMSTR RCA interlink
Audio-GD Master 3 eindversterker met WBT WBT0703CU en Nanotech GS#79 Reference modificatie
Purecable speakerMTSR luidsprekerkabel
Xanadu HRS80 luidsprekers met IsoAcoustic GAIA II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *