Purecable nanoPWR 309

Ik hoor de lezer al denken, alweer een Purecable test? Uh, ja, weer een, want ook deze kabel mag niet onbesproken blijven naar mijn bescheiden mening. En ik heb ‘m nou eenmaal dus waarom de ervaring niet delen met de wereld 😀
In het project 230V voeding zijn alle voedingskabels voor de apparatuur in de set vervangen door nanoPWR 308 kabels. Een fikse klus, vooral vanwege mijn besluit om ze zelf maar te assembleren, maar het eindresultaat was ook fiks de moeite waard, dubbel fiks dus 🙂
Met de komst van de tweede SOtM sPS-500 voeding kwam ik echter meteen een voedingstouwtje tekort. Geen nood, er was een hele lading Purecable MSTR kabels in de maak, dus wat is er dan makkelijker om maar meteen een extra nanoPWR kabel mee te laten komen. Dat bleek te gemakkelijk gedacht, de 308 haspel bij Purecable was leeg en, ongeduldig als ik ben, moest er een alternatief bedacht worden.
Omdat de rest van de set al aan nanoPWR 308 kabels hangt kon er natuurlijk geen “mindere” kwaliteit aan dat ene apparaat aangesloten worden, dat snap je wel. Een logische stap vooruit was dan ook snel gevonden in een nanoPWR 309. Ook opgebouwd uit PC-Triple C koper maar in een iets andere configuratie. Zo is de verhouding goud-/zilverdeeltjes anders dan in de 308, namelijk 85%/15% en dus meer zilver dan de 95%/5% verhouding in de 308.
De 309 is opgebouwd uit 70 draadjes van Φ0.32mm PC-Triple C per ader en de 308 uit 105 draadjes van Φ0.26mm PC-Triple C. Ook hier is weer die mooie kwaliteit van het PC-Triple C koper gebruikt wat in mijn ervaring toch echt een toegevoegde waarde heeft bij gebruik voor audio! Daarnaast is de 309 versie geoptimaliseerd met katoenen strengen, Japans papier en polyorephine isolatie om vibraties in de kabel zo goed mogelijk te dempen.
De afwerking van deze netsnoeren is zoals alle producten van Purecable weer onberispelijk met een strakke montage en fraaie kwaliteit sleeve in carbon-orange (zoals de rest van mijn netsnoeren).

Omdat ik het wijde Net al vaker gelezen had dat de Audio-GD R7 DAC best gevoelig is voor de kwaliteit voedingskabel, heb ik besloten om deze nanoPWR 309 daar dan ook toe te passen. Hierdoor zit de beste kwaliteit kabel die ik in huis heb aan de DAC en op beide sPS-500 voedingen dezelfde nanoPWR 308. Een tweede reden om dit zo toe te passen was omdat ik dan redelijk makkelijk voedingskabels kan wisselen, ik kan er dan namelijk “gemakkelijk” bij.
In al mijn wijsheid had ik bedacht om voor een vergelijk niet te switchen tussen de 308 en 309 maar tussen de 309 en een standaard voedingskabel die normaliter bij alle apparatuur word bijgeleverd. Je weet wel, zo’n zwarte met van die aangegoten stekkers. Er zal tussen de 308 en 309 wellicht iets verschil zitten maar bij een vergelijk met een standaard kabel zouden de verschillen veel beter te duiden moeten zijn.

De nanoPWR 309 eerst heeft zo’n drie weken aan de DAC gehangen om lekker op smaak te komen en de standaard power kabel is geleend van een ander apparaat en hangt al langer aan de spanning, die is dus wel “ingespeeld”.
Na een aantal keren wisselen was het duidelijk en onmiskenbaar, er is een behoorlijk verschil in kwaliteit in het geluid waar te nemen. Na een tijdje geluisterd te hebben naar het standaard netsnoer heb ik de nanoPWR 309 weer aangesloten en meteen is de doortekening van het geluid weer op het niveau wat ik graag hoor. De dynamiek is duidelijk toegenomen, in de transiënt is een sprong vooruit gemaakt, erg goed te horen bij lekkere felle klappen op een snaardrum.
Er zijn opnames waarbij stemmen op het randje zitten van scherp of slissen. Dit is al niet lekker om naar te luisteren en bij het standaard netsnoer is dit verschijnsel nog minder fijn aan je oren dan met de nanoPWR 309. Eigenlijk vreemd omdat de stem met de 309 meer detail laat horen in de juist zachte subtiele klanken en zou je nog meer slis verwachten, maar dat is dus niet zo. Ook texturen van instrumenten zijn overduidelijk beter met de 309.
Qua tonale balans is er niet zoveel anders, er is niet meer laag, hoog of midden, behalve dan béter laag midden en hoog 🙂

Zoals altijd is ook nu weer zo dat er natuurlijk geen nieuwe set staat te spelen, maar  het  is wel een van de mooie verbeterstappen die je kan doen in een set. Het fijne is dat het cumulatief is, de afzonderlijke verbeteringen versterken elkaar. Anders gezegd: wat je in het begin van de keten verknalt, is daarna niet meer te verbeteren. Andersom geldt  natuurlijk ook:  wat je in het begin in een audioset goed voor elkaar hebt, is pure winst voor alles wat daarna komt.
Doe je set en je oren een plezier en zorg voor een goede basis. In het 230V project kwam ik daar al achter en nu ook met dit vergelijk tussen een normale standaard netsnoer en een echte top kabel als de Purecable nanoPWR309, het is zeker de moeite waard!

(n.b. ik heb begrepen dat de nanoPWR 309 op dit moment niet leverbaar is, maar de nanoPWR 308 of powerMSTR zijn natuurlijk ook prima keuzes)

PURECABLE  Power Cables

Gebruikte apparatuur:
Voedingskabels Nanotec #308 PC-Triple C koper met Iego koper-rodium stekkers (nanoPWR 308)
1 x Purecable nanoPWR 309 (gebruikt op de DAC)
Purecable 8-voudig Nano Block met iFi AC iPurifier
Synology DS212+ NAS
SOtM sNH-10G switch met sCLK-EX en sPS-500 voeding
Intel NUC8i7BEH met iFi iPurifier2 in de voeding
Purecable netHQ V2 netwerkkabels (3x)
SOtM sMS-200Ultra Neo met sPS-500 voeding
Tubulus Argentus USB V2 kabel
Singxer SU-1 met SOtM sCLK-EX Upgrade en sPS500 voeding
Tubulus Argentus I2S (HDMI)
Audio-GD R-7 DAC met Accusilicon klok upgrade, DA-7V2 boards en Magnafied
Audio-GD Master 1 voorversterker
Purecable linkMSTR XLR interlinks
Purecable linkMSTR RCA interlink
Audio-GD Master 3 eindversterker
Purecable speakerMTSR luidsprekerkabel
Xanadu HRS80 luidsprekers met IsoAcoustic GAIA II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *