Purecable nano HiFC kabel

Na de test van de Purecable nano208 interlinks was me al aangeboden om de de Purecable luidsprekerkabels ook eens in de set te knopen. Dat moment kwam dus vorige week en werd er een mooie doos met evenzo mooie kabels door de postbode bezorgd, waaruit een heel fraaie set luidsprekerkabel  tevoorschijn kwam. Aan de buitenzijde is deze nano HiFC  kabel heel fraai afgewerkt met een smaakvolle donkere kous in de kleurstelling Deepest Black. Heel smaakvol en mede door de subtiele paarse gloed. De kous is tevens in Carbon BTI (titanium grijs) en Carbon Orange verkrijgbaar.

Er zijn diverse types en de hier beluisterde nano HiFC is de topluidsprekerkabel uit het Purecable assortiment. De kabel is opgebouwd uit HiFC koper met titanium sporen toegevoegd en is ontwikkeld door de Japanse firma Hitachi. Ook deze kabel is behandeld met gouden- en zilveren nano deeltjes bevattende olie. Dat biedt niet alleen bescherming tegen corrosie maar lost tevens een probleem op met kabels welke bestaan uit losse adertjes in plaats van massief koper. Door al die raakvlakken kan er vervorming optreden en door de olie met edelmetaal deeltjes worden de raakvlakken sterk vergroot/verbeterd.
De kabel bestaat uit 4 getwiste aders van 2,036mm2, door deze opbouw is ook bi-wire en bi-amping mogelijk, en zijn afgemonteerd met bananenstekkers of vorken van puur koper met zilver- en daarbovenop een rhodium laag. Verder is de kabel geïsoleerd met PE, katoenen vlechten, Japans papier en PVC.
De kabels hebben huize AudioEnZo overigens geheel ingespeeld betreden, ze zijn namelijk van te voren met een speciale “burner” behandeld, de kabel wordt daarmee eerst 24 uur geteisterd met elektrische signalen en daarna nog eens 48 uur met magnetische velden. Inspelen is door dit proces overbodig geworden en dat is handig want ik kon meteen serieus aan de slag 🙂

Er is bij de opbouw dus weinig aan het toeval overgelaten om het onderste uit de kan te halen. Of dat zo is kan ook hier maar een manier als bewijs daarvan dienen: luisteren naar muziek.
Ik kan de kabel helaas alleen beoordelen op midden en hoog, het laag tot zo’n 200 Hz wordt via een aparte interlink separaat aangestuurd. Maar over de kwaliteit kan ik kort zijn, deze Purecable nano HiFC zit de muziek niets in de weg. Het klinkt werkelijk brandschoon en er is geen  vervormings-artefact te bespeuren.

Bij het standaard testnummer van Sara K, namelijk Running Away From You van het album  Waterfalls word je getrakteerd op heel fraai open maar evengoed krachtig midden waardoor stemmen prachtig in de ruimte staan. Ook de tweede zangeres staat mooi schuin achter Sara geplaatst. Een werkelijk ragfijn en zijdeachtige hoogweergave zorgt voor een breed en diep geluidsbeeld en is vrij van wat voor scherpte dan ook.
Ook bij ander nummers ervaar ik hetzelfde effect. Mooie ragfijne bekkens en fraaie texturen van instrumenten samen met een precieze  plaatsing zorgen voor een grote betrokkenheid en maken gretig naar meer muziek.
Een mooi voorbeeld hiervan ook te horen in het nummer Bolero Triste van het Rosenberg Trio, die staan samen met Toots Thielemans heerlijk muziek te maken en vooral als Toots aanzet wordt het een ware muziek belevenis.
Ook de van details doorspekte Childhood van Ferenc Snétberger van het album Nomad klinkt met de nano HiFC kabel fenomenaal. Lucht om elk instrument, prachtige plaatsing.
Het nummer Le Nuits van het album Hotel Europe van The Nits draai ik de laatste tijd vaker tijdens een luistersessie. Vooral de eerste anderhalve minuut durende instrumentale deel van dit nummer is geweldig mooi met een enorme dynamiek. Als dit stuk lekker luid wordt gedraaid en er is iets mis in de keten dan komt het er dan wel uit. Met de HiFC kabel krijg je deze dynamiek vol in het gezicht met enorme knallen van de drums, heerlijk.

Om de kabel te vergelijken met mijn eigen Tubulus Argentus V2 kabel is natuurlijk onontkoombaar en de kabels zijn dan ook veelvuldig omgestoken. En verschillen zijn er, hetzij niet schokkend. En dat zegt veel over de kwaliteit van de Purecable nano HiFC. De Tubulus heeft in mijn beleving een zeer goede detaillering en ik was nog geen koperen kabel tegengekomen die dat niveau kon benaderen, zelfs niet op enige afstand.
Of het dat door het HiFC-koper komt of door de nano-olie met goud en zilverdeeltjes, of beide weet ik niet. Maar ik kan niet anders zeggen dat de Purecable nano HiFC dat niveau wel degelijk haalt.
Er zijn wel wat kleine verschillen. De Tubulus heeft een fractie meer “bite” in het midden/hoog tot hoog, de nano HiFC is daar iets subtieler in, maar zonder verlies van detail en is zijdezacht. Het middengebied is bij beide kabel zeer open zonder daarbij aan kracht in te boeten, ik denk niet dat ik daar blind de juiste kabel aan zou kunnen wijzen. En dat is een compliment op zich.
De Purecable nano HiFC is een heel fijne kabel gebleken en kan ik absoluut aanraden om in een goede set te knopen!

PRODUCTPAGINA PURECABLE NANO HIFC

Gebruikte apparatuur:
Supra en Lapp netsnoeren
Synology DS212+ NAS
Tasker C726 digital audio ethernetkabel
Asus RT-AC88U router
Audioquest Pearl CAT700 ethernetkabel
SOtM sMS-200Ultra met sPS-500 voeding
SOtM txUSBultra
Tubulus Argentus USB V2 kabel (2x)
Singxer SU-1 MagnaFied
Tubulus Argentus I2S (HDMI)
Audio-GD R2R 7 DAC
Tubulus Argentus ACSS interlink
Audio-GD Master 1 voorversterker
Tubulus Argentus XLR interlink
Audio-GD Master 3 eindversterker
Purecable nano HiFC luidsprekerkabel
Tubulus Argentus V2 luidsprekerkabel
Xanadu HRS80 luidsprekers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *