Ifi iPower of Power-Tek voeding?

Met de komst van de SOtM sNH-10G switch kwam er ook een bijgeleverde voeding mee in de doos. En wel een van Power-Tek. Een kleine, ongetwijfeld geschakelde stekkervoeding die van 230V de benodigde 9V DC maakt.
Deze mooie switch heeft de TP-Link TS-LG105 switch vervangen, doen vergeten en verbleken, het verschil is gewoon erg groot. De bij de TP-Link TS-LG105 switch meegeleverde stekkervoeding was niet zo heel veel soeps en aldus had ik daar al de overbekende iFi iPower 9V voeding voor aangeschaft.

Omdat ik van verschillende kanten en ook tijdens contact hierover met SOtM hoorde dat de bij de SOtM switch geleverde Power-Tek beter is, want geoptimaliseerd voor deze switch, had ik deze dan ook in gebruik. De iFi kon ik vast wel weer verpatsen, maar dat was er niet van gekomen.
Wat lette mij eigenlijk om die iFi toch aan de sNH-10G switch te hangen en eens kritisch te luisteren of er sowieso enig verschil te bespeuren zou zijn? Nou, niets en niemand en aldus geschiedde het dat ik vorige week met mijn brakke lijf onder het stereomeubel lag te dweilen om de voedingen uit te wisselen.

Ook nu weer een weekje in laten spelen, of het nu help of niet, je kunt je maar beter aan de regels houden ­čÖé Na een paar fikse uren kan ik toch echt niet tot een andere conclusie komen dan dat er echt verschil zit in geluid bij deze twee verschillende voedingen. En het is zeker verbazingwekkend dat de iFi hier toch echt de betere is. Geen idee hoe dat komt, dan zou ik in de techniek van de iFi moeten duiken.
Wat zijn dan de verschillen en in wat voor mate? Nou, laat ik voorop stellen dat je niet meteen van je stoel zal lazeren van verbazing, dat dan weer niet, de verschillen zijn subtiel maar onmiskenbaar.
Aan de laagweergave hoor ik overigens geen verschil na de wissel, het zit zoals vaak in de hele fijne details en dat merk je in de weergave van ruimte en beleving van meer rust. Vanzelfsprekendheid, soepeler en natuurlijker zijn toepasbare woorden maar ook betere transi├źnt en fijner timbre zitten in de winst.

Zoals gezegd, de verschillen zijn klein maar zeker de moeite waard. Elke verandering waarbij je dit als verbetering beleeft is er een en kan ik met recht van genieten, zo ook deze weer….

Voedingskabels Nanotec #308 PC-Triple C koper met Iego koper-rodium stekkers
Purecable 8-voudig Nano Block met iFi AC iPurifier
Synology DS212+ NAS
SOtM sNH-10G switch met iFi iPower voeding
Intel NUC8i7BEH met iFi iPurifier2 in de voeding
Purecable netHQ V2 netwerkkabels (3x)
SOtM sMS-200Ultra Neo met sPS-500 voeding
Tubulus Argentus USB V2 kabel
Singxer SU-1 met SOtM sCLK-EX Upgrade en sPS500 voeding
Tubulus Argentus I2S (HDMI)
Audio-GD R-7 DAC met Accusilicon klok upgrade
Van den Hul Thunderline XLR interlink
Audio-GD Master 1 voorversterker
Tubulus Argentus XLR interlink
Tubulus Argentus RCA interlink
Audio-GD Master 3 eindversterker
Tubulus Argentus V2 luidsprekerkabel
Xanadu HRS80 luidsprekers met IsoAcoustic GAIA II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *