Purecable nanoUSB

© Purecable

Bij de firma Purecable staan de ontwikkelingen niet stil, ze hebben namelijk een USB kabel (AB) op de markt gebracht, namelijk de nanoUSB.
De kabel is mooi opgebouwd waarbij de data- en voedingsverbindingen wel binnen de mooie sleeve zijn gehouden maar verder volledig zijn gescheiden en opgebouwd uit zeer hoge kwaliteit koper. Rechtsonder zie je op het plaatje hoe de kabel is opgebouwd. Het koper is zoals de meeste Purecable producten behandelt met de bekende nano-olie waar goud en zilver deeltjes in zijn verwerkt. Aan de uiteinden zijn fraaie vergulde fosfor bronzen connectoren gemonteerd met custom-build 3D geprinte afschermingselementen.

Aansluiten van deze USB kabel was gelukkig een  eitje, dit stukje installatie is hier gelukkig goed bereikbaar en zijn deze kabels lekker gemakkelijk om te prikken. Dit maakt vergelijken een stuk gemakkelijker.
De meningen over de verschillen tussen diverse USB kabels lopen enorm uiteen. Vaak is het argument dat de data nou eenmaal data is en daar niets mee gebeurt, voor wat betreft de bitjes zal dat ook wel zo zijn. Maar zijn ook externe factoren zoals bijvoorbeeld ruis of ander ongerechtigheid aan verstoring wat een kabel op kan pikken of doorgeven. Voor en tegenstanders vliegen elkaar op diverse fora of Facebookgroepen bijna in de haren om de waarheid hierover te verkondigen. Voor mij is er gelukkig maar een waarheid en dat is wat ik hoor, of juist niet hoor. Want dat laatste kan natuurlijk ook.

Na aansluiten heeft de kabel een weekje lekker “in mogen sudderen” om daarna serieus muziek-data te laten stromen. En daar kan ik kort over zijn, dat doet deze nanoUSB prima. Blijkbaar ook het tegenhouden van ellende van buitenaf, de muziek met de Purecable nanoUSB tussen de sMS-200ultra streamer en de Singxer SU-1 bridge klinkt zoals altijd, helder, strak, zeer ruimtelijk en lekker dynamisch.
Ik schrijf bewust “zoals altijd” en daarmee bedoel ik dat het niet slechter of beter klinkt als met mijn eigen USB kabel van Tubulus, de Argentus USB V2. Heel af en toe lijken er zéér kleine verschillen te horen te zijn maar zijn zo klein dat ze ook na veelvuldig wisselen niet absoluut zijn te duiden. Dat zou je kunnen lezen als  “nou, oké, niet bijzonder dus” maar dat bedoel ik dus juist niet. Het is absoluut een compliment aan de deur van Purecable dat deze nanoUSB, net zoals de Tubulus, gewoonweg erg goed klinkt!
Uiteraard is er na een tijdje geluisterd te hebben naar de nanoUSB frequent gewisseld met de Tubulus en dat gaf reproduceerbaar hetzelfde effect, namelijk heerlijke muziek. Als proef heb ik er ook een mindere kwaliteit USB kabel tussen geknoopt, zeg maar gerust slecht, van het merk Action en waarschijnlijk van verkoperd aluminium en niet zo heel best afgeschermd. Wat nou alleen data? Hier boet je werkelijk in qua microdetail en daarmee meteen ook ruimtelijke informatie. Bij een nummer als Roadhouses & Automobiles van Chris Jones hoor je dit direct. Maar ook bij Running Away From You van Sara K is ruimtelijkheid een van de fijne aspecten en hier hoor je weer direct het licht dichtlopen van het ruimtelijke 3D plaatje. Na terugplaatsen van de Purecable nanoUSB kabel zijn deze criteria meteen weer terug op het hoge niveau zoals ik ben gewend.

Ik kan kilo’s muziek gaan bespreken maar kan denk ik hier volstaan met te schrijven dat deze Purecable uitstekend presteert! Ten opzichte van de Tubulus geeft het weinig verschillen en ik vraag me af of andere exotische en/of veel duurdere USB kabels hier qua kwaliteit nog iets aan toe kunnen voegen. Ten opzichte van goedkope/slechte USB kabeltjes is het duidelijk, de winst in detail en ruimtelijkheid is evident.
Ben je in het bezit van een mooie set en heb je de kwaliteit van je USB kabel een beetje verwaarloosd of zelfs onder het tapijt geveegd? Dan is het tijd dit te herstellen om de laatste beetjes info uit de set te plukken met een goede kwaliteitskabel. Met een scherpe prijsstelling welke start bij €299 voor 0,75m en oplopend met €25 per 25cm meer lengte, mag deze Purecable nanoUSB wat mij betreft dan ook niet op de wenslijst ontbreken!

HOMEPAGE PURECABLE

Gebruikte apparatuur:
Voedingskabels Nanotec #308 PC-Triple C koper met Iego koper-rodium stekkers
Purecable 8-voudig Nano Block met iFi AC iPurifier
Synology DS212+ NAS
SOtM sNH-10G switch met iFi iPower voeding
Intel NUC8i7BEH met iFi iPurifier2 in de voeding
Purecable netHQ V2 netwerkkabels (3x)
SOtM sMS-200Ultra Neo met sPS-500 voeding
Tubulus Argentus USB V2 kabel
Purecable nanoUSB kabel
Singxer SU-1 met SOtM sCLK-EX Upgrade en sPS500 voeding
Tubulus Argentus I2S (HDMI)
Audio-GD R-7 DAC met Accusilicon klok upgrade
Audio-GD Master 1 voorversterker
Tubulus Argentus XLR interlinks
Tubulus Argentus RCA interlink
Audio-GD Master 3 eindversterker
Tubulus Argentus V2 luidsprekerkabel
Xanadu HRS80 luidsprekers met IsoAcoustic GAIA II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *