AudioEnZo nanotec SP#79 PTC1 met Furutech FP202(R) connectoren

Na een poos de Duelund Dual DCA12GA in de set te hebben gehad, was ik wel weer nieuwsgierig geworden naar het verschil met de speakerMSTR van Purecable. Probleem was alleen dat mijn speakerMSTR set te kort was sinds ik met de luidsprekers aan het schuiven ben geslagen. Tuurlijk kon ik gewoon een nieuwe en langere kopen, maar dat was financieel niet haalbaar.
Nou was mij al bekend op welke basis de speakerMSTR is gebaseerd en is het natuurlijk mogelijk om zelf het een en ander te maken, dat kunstje heb ik al eens uitgehaald met het 230V voedingsproject. Info vanuit Koen van Purecable leerde echter dat de benodigde kabel slecht verkrijgbaar is, dus dat schoot niet op. Maar na wat zoekwerk heb ik toch ergens de benodigde lengte van de juiste kabel te pakken gekregen. De aluminium splitters en sleeves waren gelukkig niet zo’n probleem om aan te komen. De connector keuze is voor deze kabel wederom op de fraaie Furutech FP-202(R) bananen gevallen in plaats van de ETI Kryo’s welke op de vorige speakerMSTR zaten. Deels kosten drukkend maar ook vanwege de goede ervaring die ik had met deze pluggen op de Duelund kabels en kon ze mooi hergebruiken, dat scheelde ook weer een paar centen.

Een kabel maken lijkt dan niet zo moeilijk en lastig, maar schijn bedriegt. Een kabel van Purecable is echt geweldig mooi gemaakt en zorgvuldig gemonteerd. Purecable is natuurlijk geen budgetmerk, het kost een paar euro’s, maar als je dan zelf aan de gang gaat dan besef je hoe arbeidsintensief het is. De sleeves werken niet altijd mee en gaan snel rafelen, dus veel gedoe met tijdelijke plakbandjes en zo. Ook past het met sleeves en krimpkous allemaal maar nèt door de gaten in de splitters, stroopt dus snel op en kan het al rap een rommeltje worden.
Maar het is niet alleen lastig om qua netheid een strak uitziend product te maken, maar zeker ook om alle montageregels goed te volgen teneinde alle geleidende contactvlakken perfect voor elkaar te krijgen en dit laatste is uiteindelijk nog wel het belangrijkst voor een kabel.
Afijn, het koste wat bloed, zweet en tranen, zeker met mijn brakke lijf, maar dan heb je wel wat en ben ik erg tevreden met het resultaat!

De Duelund Dual DCA12GA heb ik nu een kleine maand beluisterd en nu is het dan weer tijd voor de terug wissel. Dus de Duelund eruit en de speakerMSTR AEZ editie erin.
De discussies over hoorbare verschillen door alleen een andere kabel ken ik als geen ander en omdat het uiterst subjectief is noem ik het dan ook steevast “mijn beleving”. Maar man, man, dit is toch echt wel even een andere beleving. Wat er gebeurde had ik niet verwacht, wow! Een zee van details en daardoor diepte, brede stages maar ook zeer veel informatie van instrumenten en stemmen  komt er uit de luidsprekers. Dat had ik de afgelopen maand toch echt niet zo gehoord en het lijkt erop dat juist overgaan naar iets “beters” nog veel meer opvalt dan andersom. Het lange uitsterven van een gitaaraanslag, de pracht weergegeven ruimte, het zachte gemisspel van sommige stemmen, het glijden van vingers over gitaarsnaren of de subtiele klanken van een voorzichtig bespeelde piano. Zit dan dan allemaal in die micro-details opgesloten? Blijkbaar wel en het is een genot te horen hoe dit nu weer ten volle wordt weergegeven. Ik heb zelfs het idee dat er nog meer detail ontrafelt wordt dan met de originele Purecable, dat zou eventueel aan de gebruikte connectoren kunnen liggen, die zijn immers anders bij het origineel.

De speakerMSTR is niet voor niets al langere tijd mijn favoriete luidsprekerkabel en deze AudioEnZo versie laat horen waarom. Het blinkt uit in ongeveer alles, van rauwe gitaren tot de meest delicate geluidjes en alles wat er tussen zit, het speelt met een enorm groot gemak. Eigenlijk gaat deze kabel volledig uit de weg voor de muziek, en zo hoort het ook.

Enkele specificaties van deze nanotec SP#79 PTC-1 kabel:
Geleider materiaal: PC-Triple C+minerale olie met nanodeeltjes goud (95%) en zilver 5%
Geleider oppervlakte: 5,757 mm2 per ader,
Geleider opbouw: 7 groepen van 15 geleiders van Ø 0,28mm
Isolatie: Polyolefin, PE buisjes als afstandhouders, Japans papier, katoenen strengen als vulmiddel

Gebruikte apparatuur:
Voedingskabels Nanotec #308 PC-Triple C koper met Iego 8075BK koper-rodium stekkers
1 x Purecable nanoPWR 309 (gebruikt op de DAC)
Purecable 8-voudig Nano Block met iFi AC iPurifier
Synology DS212+ NAS
SOtM sNH-10G switch met sCLK-EX op sPS-500 voeding
Intel NUC8i7BEH met iFi DC iPurifier2 in de voeding
Purecable netHQ V2 netwerkkabels (3x)
SOtM sMS-200Ultra Neo met sPS-500 voeding
Tubulus Argentus USB V2 kabel
Holo Audio MAY Level 3 Kitsune (KTE) DAC
Purecable linkMSTR XLR interlink
Holo Audio Serene Level 2 Kitsune (KTE) voorversterker
Purecable linkMSTR RCA interlink
Kinki Studio EX-B7 mono eindversterkers
Luidsprekerkabel Nanotec SP#79 PTC-1 met Furutech FP202(R) connectoren
AE Furutech FA-220 7N PC-OCC XLR
Xanadu HRS80 luidsprekers op ViaBlue UFO XL op PTFE glijders

2 reacties

  1. Beste René,

    Waar heb je de Nanotech SP#79 PTC-1 uiteindelijk vandaan kunnen halen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *