AEZ Carbon / MFP8 IE ethernet kabel

Zo nu en dan komt er een ander apparaat is de set, of er verdwijnt er eentje. In ieder geval zijn beide scenario’s aanleiding om met de aanwezige apparatuur te gaan schuiven en verplaatsen. Soms kom je er dan achter dat bepaalde kabeltjes toch met een te korte lengte zijn aangeschaft. En zo liep ik daar ook tegenaan en wel met de Purecable netHQ V2 ethernet kabels. Meer dan uitstekende kabels maar in de nieuwe opstelling eigenlijk te kort, namelijk 75cm, en daarbij erg stug. Met een soepel kabeltje kun je nog wel eens een beetje rommelen en wat strakker een bochtje om,┬á maar met een stugge en centimeter dikke kabel wordt dat al snel zeuren.

En dan zijn er diverse mogelijkheden: nieuwe en langere kabels kopen, toch weer met de apparatuur terugschuiven en zo zijn er nog wel wat te bedenken. En als er dan langere moeten komen, worden die dan van hetzelfde merk? In het licht van de AEZ zelfbouw projecten geeft dat ook een andere mogelijkheid, namelijk weer zelf gaan knutselen. En dat heb ik al eerder gedaan met ethernet kabels dus dat moet geen probleem zijn.
Maar wat dan? Welke kabel, welke stekkers, sleeves of niet. Keuzes keuzes keuzes. De kabels die ik had waren verzilverd OFC koper en aangezien die prima bevielen moest het iets in die richting worden. Ik was al bekend met de Audioquest Pearl CAT700 kabel welke Long Grain Copper gebruikt. Twee stapjes hoger bevindt zich de Carbon versie die hetzelfde koper gebruikt maar dan 5% verzilverd. In de audiowereld wordt deze kabel erg goed bevonden dus vooruit. En als de audiowereld in de gracht springt, dan ik ook maar ­čÖé
Ook de keuze welke RJ45 stekkers was niet zo lastig: Teleg├Ąrtner maakt al sinds jaar en dag erg goede en redelijk gemakkelijk te monteren connectoren, dus de MFP8 IE waren snel gevonden. De specifieke IE versie heeft een geschroefde trekontlasting en die werkt erg goed, de niet-IE werk met een soort klem en dat werk wat minder fijn. Samen met wat krimpkous, een f├Âhn, kniptang en een schaartje moet ik toch een eind komen. Ik heb wel al van te voren besloten om er geen sleeve omheen te doen, ik had geen zin om het mij moeilijk te maken voor een kabel die je niet meet terug ziet achter de kast.
Aldus met de genoemde onderdelen de kabels in elkaar geknutseld. De uiteinden van de kabels zijn netjes met kopertape omwikkeld en ik heb er voor gezorgd dat de kabeleinden zover mogelijk doorlopen tot de aansluitblokjes.
Het is even knutselen maar dan heb je wel wat, een vaker gebezigde uitdrukking. Ben je niet zo’n knutselaar dan zijn er natuurlijk mogelijkheden om dit te laten doen. Je zou dan terecht kunnen bij FLA-TS AUDIO SERVICE.

Er was geen patchkabel-tester voor handen maar heb de kleurtjes 335 duizend keer nagekeken voordat ik de aansluitblokjes dichtkneep. En dat was lonend want het was een kwestie van de kabels in de juiste poorten klikken en spelen maar. En zo hebben ze een dikke week lekker kunnen pruttelen om in te spelen, voor zover dit sowieso enig effect zou hebben. Netwerkkabels kunnen best verschil maken maar je krijgt er geen andere set voor terug, het zijn weer eens de puntjes op de i.
Na die week ben ik er weer goed voor gaan zitten en het eerste wat opviel was “man man wat klinkt die set toch fantastisch”. Zo gemakkelijk, vloeiend, gelaagd, detailrijk.
Maar dat deed ie toch ook al met de vorige netwerkkabels? Jazeker is dat zo en in mijn beleving is dat gelukkig nog steeds zo. Als er al verschil hoorbaar is tussen de vorige en deze nieuwe AEZ (AudioEnZo) kabels, dan kan ik het niet meer duiden. Er was geen mogelijkheid om even snel de boel terug te steken, veel te veel gedoe. Dus moet ik het met mijn auditieve geheugen doen en met zulke kleine verschillen, nogmaals als ze er al zijn, laat die mij in de steek ben ik bang. Het is in ieder geval wel zo dat de set zowel met de vorige als de nieuwe kabels helemaal super klinkt en het geluid nog steeds is zoals ik het graag hoor en beleef.

PRODUCTPAGINA TELEGÄRTNER MFP8 IE
PRODUCTPAGINA  AUDIOQUEST CARBON CAT700

Gebruikte apparatuur:
AEZ nanotec Power Strada #308 / Iego 8075BK koper-rodium voedingskabels
Purecable nanoPWR 309 voedingskabel (1x gebruikt op de DAC)
Purecable 8-voudig Nano Block met iFi AC iPurifier
Synology DS212+ NAS
SOtM sNH-10G switch met sCLK-EX op sPS-500 voeding
Intel NUC8i7BEH met Roon ROCK met iFi DC iPurifier2 in de voeding
AEZ Carbon / MFP8 IE ethernet kabels
Mano ULTRA mkIII Farad Music streamer met Gentooplayer
Holo Audio MAY Level 3 Kitsune (KTE) DAC
AEZ Furutech FA-╬▒S22/CF-102(R) RCA interlinks
Holo Audio Serene Level 2 Kitsune (KTE) voorversterker
Kinki Studio EX-B7 mono eindversterkers
AEZ nanotec SP#79 PTC1 / Furutech FP202(R) luidsprekerkabel
Xanadu HRS22YH-MG met ViaBlue UFO XL absorbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *